MAESTRALNI LUKA: Na ivici tripl-dabla doneo preokret Dalasu - Dončić i Irving razmontirali Kliperse (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

27. 04. 2024. u 07:21

KOŠARKAŠI Dalasa poveli su sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Zapada, pošto su pred svojim navijačima rutinski savladali Los Anđeles Kliperse rezultatom 101:90.

МАЕСТРАЛНИ ЛУКА: На ивици трипл-дабла донео преокрет Даласу - Дончић и Ирвинг размонтирали Клиперсе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP photo

Mavse je do preokreta u ovoj uzbudljivoj plej-of seriji predvodio slovenačko-američki tandem Dončić-Irving, koji je maestralno sarađivao na ovom meču.

Foto: Tanjug/AP photo

Luku nije služio šut, imao je očajnih 7/25 iz igre (3/14 za tri poena), ali je ponovo bio najbolji na parketu. Bio je na korak od tripl-dabl učinka, imao je 22 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Foto: Tanjug/AP photo

Maestralnu partiju prikazao je i iskusni Kajri Irving, koji je meč završio sa 21 poenom.

S druge strane, prve zvezde Klipersa potpuno su podbacile na ovom meču. Pol Džordž i Kavaj Lenard ukupno su ubacili samo 16 poena. Jedina svetla tačka gostiju bio je Džejms Harden koji je postigao 21 poen i pogodio pet od ukupno 10 trojki Klipersa. Dobar učinak imao je i hrvatski centar Ivica Zubac koji je meč završio sa 19 poena i osam skokova.

Nakon poraza na startu ove plej-of serije Dalas je uspeo da veže dva trijumfa i povede sa 2:1. Naredni meč na programu je u nedelju od 21:30 po našem vremenu.

(Kurir)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)