ALIMPIJEVIĆ BAŠ LJUT POSLE PORAZA: Srpski stručnjak udario na Francuze nakon isključenja

Novosti online

04. 04. 2024. u 16:11

Košarakaši Bešiktaša poraženi su u majstorici polufinala Evrokupa od ekipe Burga rezultatom 89:63, a srpski trener je isključen posle rasprave sa sudijama te nije prisustvovao ni konferenciji za štampu, ali je dao svoje viđenje za specijalizovani košarkaški sajt "Basketball Sphere"

АЛИМПИЈЕВИЋ БАШ ЉУТ ПОСЛЕ ПОРАЗА: Српски стручњак ударио на Французе након искључења

FOTO: Profimedia

Za isti mediji, vrlo je oštro govorio o finalnoj utakmici pomenuvši ekipu Pariza koja se plasirala u finale još ranije.

- Svi su videli šta se desilo, tako da je suvišno pričati o tome. Razumem da je ambicija Pariza, kao i ambicija cele organizacije, da ide u Evroligu, i oni zaslužuju da budu tu gde jesu. Ali pretpostavljam da im Bešiktaš, kao jedini klub koji ih je pobedio, nije baš bio najpogodniji protivnik u finalu. Veoma je teško pobediti na Sinan Erdemu pred 17.000 ljudi, a u druge dve utakmice ko zna šta bi moglo da se desi - rekao je Dušan Alimpijević.

Dodao je i da mu je jako smetalo u ovoj sezoni, manjak poštovanja za njegove igrače.

- Došli smo do plej-ofa Evrokupa, jednu utakmicu dalje od finala, ispunili našu arenu i uradili mnogo sjajnih stvari. Svi pričaju o mladim igračima iz drugih timova. Ko je od mojih igrača u najboljim godinama, osim Dereka Nidema? Samo on je dostigao ovaj nivo jer je igrao u finalu Evrokupa. Nemam apsolutno šta da im zamerim - dodao je strateg Bešiktaša.

Na kraju je zaključio da je ponosan na igrače koji su nastupili uprkos povredama.

- Ponosan sam što se ni u jednom trenutku nismo žalili. Nisam govorio o propuštanju ovoga ili onoga. Na moje insistiranje, nismo hteli da teramo Mičela na poslednju utakmicu protiv Burga. Nije skočni zglob koji je uvrnuo, gde je potrebno određeno vreme čekanja. To je drugačija vrsta povrede, za koju je isključivo odgovoran igrač i njegov lični osećaj da li može ili ne može da igra. Nisam insistirao na njemu, iako je danas trenirao - zaključio je mladi stručnjak.

Ekipi Bešiktaša sada očekuje nastavak borbe za titulu u turskom prvenstvu gde zauzimaju treću poziciju pred plej of sa 19 pobeda i pet poraza.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave