ČOVIĆ: ''Vodi se tendenciozna kampanja protiv Zvezde''

Filip Milošević

21. 03. 2024. u 08:21

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sinoć od Panatinaikosa rezultatom 89:76 u meču 30. kola Evrolige, već u petak dočekuju Virtus iz Bolonje, ali su nakon poraza od grčke ekipe ostali i bez matematičkih šansi za ulazak u plej-in.

ЧОВИЋ: Води се тенденциозна кампања против Звезде

FOTO: M. Vukadinović

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović kaže za RTS da je kompletna sezona veoma specifična za crveno-bele jer je rano došlo do promene trenera pošto su, kako kaže, loše urađeni skauting i formiranje ekipe. Ističe da su tim nakon toga pratile povrede, ali i da se kroz određene medije tendenciozno vodi kampanja protiv Crvene zvezde.

- Loše su urađeni određeni skautinzi i formiranje ekipe. Nakon toga su nas pratile neprekidno provere. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade - ističe Čović.

Naglašava da je već 13. sezona kako je u Crvenoj zvezdi i da su za to vreme osvojena 23 trofeja.

- To nema nijedan klub na ovim prostorima u zadnjih 13 godina. Neću oko svega toga da pravim alibi, ali povređeno je dosta igrača. Skoro nikada nismo bili kompletni. Taman smo krenuli sa Topićem, on se povredio, pa Teodosić... Da ne nabrajam - kaže Čović.

Čović tvrdi da se kroz određene medije tendenciozno vodi kampanja protiv Crvene zvezde, naročito protiv pojedinih igrača. Nije zadovoljan ni suđenjem u Evroligi, ali kaže da bi komentar do kraja dao kada bi imao para za plaćanje kazni.

- Mislim da svi vide jasno šta je. Neki čudan tretman je prema Crvenoj zvezdi, no idemo dalje. Toliko brzo idu utakmice da nemate vremena ni da se radujete ni da patite - kaže Čović.

Predsednik Zvezde je potvrdio i da je plejmejker crveno-belih Jago dos Santos u sredu izašao iz bolnice, gde je uspešno operisan nakon nezgodne povrede.

- Njemu je pukla čeona kost, gornji sinus od udarca laktom. Tada je sviran obostrani faul, što je dosta interesantno. Hvala bogu, dobro je prošla operacija, dobro se oseća i treba ga za sedam do deset dana očekivati na terenu sa posebnom maskom. Dobro je prošlo, kako je moglo da bude - napominje Čović.

Na konstataciju da će večeras u "Štark areni" biti ozbiljan spektakl jer Partizan dočekuje evropskog prvaka iz Madrida, Čović kaže da je njemu spektakl uvek kada je velika utakmica, kada je puno ljudi i kada nema vređanja.

- Vidim tamo neki daju izjave kako kontrolišu emocije. Ja im čestitam na toj kontroli emocija, naročito kada ispljujete sve dok se utakmica igra. Ja to zameram i našim navijačima i nisam pristalica svega toga, ali živimo očigledno u takvim vremenima. Nadam se da će se to popravljati i da će sport biti u prvom planu, a ne uvrede igrača, učesnika, pa čak i porodica - naglašava Čović.

Napominje da su crveno-beli sinoć i na poslednjih nekoliko utakmica u Beogradu imali dobro navijanje, na čemu je zahvalan navijačima.

BONUS VIDEO: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024