ZVEZDA U SLOBODNOM PADU: Novi poraz crveno-belih u Evroligi, Panatinaikos utišao Arenu

Novosti online

20. 03. 2024. u 22:05

Crvena zvezda je doživela šesti uzastopni evroligaški poraz, ovoga puta u Beogradu od Panatinaikosa, a konačan rezultat 89:76 tek donekle ocrtava nemoć koja je najvećim delom meča bila odlika ekipe trenera Janisa Sferopulosa.

ЗВЕЗДА У СЛОБОДНОМ ПАДУ: Нови пораз црвено-белих у Евролиги, Панатинаикос утишао Арену

EuroleagueTV

Kada igraju Zvezda i najveći rival njenog bratskog kluba, Olimpijakosa, onda dvorana obično "grmi" od podrške beogradskoj ekipi, ali nova loša partija, i to pored povratka oporavljenog Miloša Teodosića, dovela je do toga da se već sredinom treće deonice dešava da je u najvećoj hali koju Srbija ima "čuje" tišina, odnosno samo škripa patika.

Nisu navijači Zvezde digli ruke od Zvezde, ali su i sami ostali zatečeni onim što se (do) tada dešavalo na igralištu.


Najpre je Panatinaikos kao veliki favorit (peti na tabeli, naspram 16. mesta domaćih) zasuo koš Sferopulosove ekipe trojkama - i to pogodivši ih čak sedam iz svega devet pokušaja u prvoj deonici. Već u 14. minutu na svom kontu imao je PAO 46 datih poena, a 34 primljena. Zvezda nije mogla da prati ni taj dalekometni ritam (3/10 je šutirala trojke u prvom poluvremenu), ali relativno mali broj izgubljenih lopti, njih pet, te čak 70,6% uspešnosti šuta za dva (12/17), bili su osnova za koliko-toliko optimizma pred nastavak meča.


Naravno, da bi se "-10" sa velikog predaha pretvorilo u nešto bolje, bilo je potrebno da se pored Bolomboja i Davidovca još neko priključi ofanzivno, bilo je neophodno da se kolektivno ekipa "digne" u napadu, a PAO nekako "primiri".


Zvezda je uspela jedu od tih stvari. Spustila je goste na samo 19 datih poena u trećoj deonici, uzela mu četiri lopte u tih deset minuta naspram tri u prvih 20, oborila mu ukupan šut za tri na 58%, ali sa svojim od samo 28,6% i brojnim lošim odlukama, nije daleko stigla.


Zapravo, stigla je samo da u jednom trenutku priđe na "-7", ali je samo koji minut kasnije bilo 16 razlike za Atinjane, kada se razigrao Matijas Lesor, posle Mitoglua, Nana i Slukasa.


Završnica je, zato, ostala maltene rutinska za tim koji sa klupe predvodi Ergin Ataman, iako se crveno-belima ne može zameriti na borbenosti, jer su davali sve od sebe, koliko su mogli, da ostave drugačiji utisak od onog koji je vladao 30-ak minuta.

Poslednja šansa propuštena je kada je počelo poslednjih stotinak sekundi, jer su dve dobre odbrane Nedovića, a i dve blokade Bolomboja, primakle domaćine na -8 i donele im novi napad, ali je Slukas tada presekao dodavanje crveno-belih i odmakao favorita na nedostižnu prednost.

Evroliga, 30. kolo - statistika


Crvena zvezda - Panatinaikos 76:89 (20:29, 21:22, 15:19, 20:19)

Crvena zvezda: Smart 2, Lazarević, Teodosić 4p, 6as, Hanga 2, Davidovac 19, Mitrović 6, Tobi, Bolomboj 11p, 8sk, 3bl, Ilić 9, Nedović 19p, 7as, Giedraitis 4, Gilespi 

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Balcerovski, Slukas 17p, 10as, Papapetru, Grant 12p, 5as, 4sk, Nan 15p, 4as, Lesor 19p, 6sk, 4as, 3os, 2bl, Grigonis 8, H. Hernangomez 1, Mitoglu 17, Mancukas

Tabela Evrolige

Posle ovog meča, Panatinaikos se vratio na četvrto mesto, sada sa učinkom 19-11, a Zvezda je ostala 16. u konkurenciji 18 evroligaških timova, sa 10-20.

Crveno-beli narednu utakmicu igraju već u petak od 19 časova u Beogradu protiv Virtusa, koji je osmi sa 18-13.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024