ŠTEKARE! Nebojša Čović otkrio zašto Dubai, za sada, nije ušao u ABA ligu

Novosti online

13. 03. 2024. u 10:38

DANAS je veliki dan za košarku u Evropi.

ШТЕКАРЕ! Небојша Човић открио зашто Дубаи, за сада, није ушао у АБА лигу

Nebojša Čović / Foto N. Paraušić

Naime, Evroliga bi trebalo i zvanično da primi Dubai u svoju organizaciju, a klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će u prvoj sezoni igrati Evrokup, a zatim će narednih šest sezona igrati u elitnom takmičenju.

Međutim, ono što je mnogo zanimljivije za košarku u našem regionu je činjenica da je Dubai iznenada, za sada, izvisio za ABA ligu. Faktički sve je bilo dogovoreno da Dubai igra ABA ligu i ta odluka je trebalo da bude doneta na Skupštini koja je održana u Zagrebu, ali na kraju konačne odluke nije bilo.

Problem je ispao oko novca, što je potvrdio i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, koji je dao telefonsku izjavu za vesti TV Pink, gde je otkrio da je Dubai zamoljen da popravi finansijski predlog za ABA ligu, ali i da se čeka da prvo Evroliga zvanično donese odluku.

- Ono što je takođe dogovoreno, to je da se sačeka današnja odluka Evrolige oko Dubaija, da bismo napravili kompatibilnost, jer ipak smo mi deo sistema Evrolige i Evrokupa i zamoljen je Dubai da vidi u komercijalnom delu da li može da nešto popravi svoju finansijsku pomoć, odnosno svoj finansijski predlog za ABA ligu - rekao je Nebojša Čović.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu