NIŠTA OD CRNO-BELOG IZNENAĐENJA! Partizan izgubio od Monaka, sve napetije u Evroligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

31. 01. 2024. u 21:02

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su od Monaka sa 85:70 (14:16, 30:22, 21:23, 20:9) kao gosti u 24. kolu Evrolige.

НИШТА ОД ЦРНО-БЕЛОГ ИЗНЕНАЂЕЊА! Партизан изгубио од Монака, све напетије у Евролиги

FOTO: Profimedia

Osim samog poraza za tim iz Beograda nije dobro ni to što je poražen većom razlikom nego što je trijumfovao u prvoj utakmici u Srbiji (89:85), pa ukoliko timovi budu izjednačeni nakon 34 runde, sastav Saše Obradovića će biti bolje plasiran.

Ekipa iz Kneževine je bolje otvorila utakmicu. Ipak, sve se promenilo kada je Frenk Kaminski zamenio Bruna Kabokla kome je dosta problema pravio Mam Žaite.

Upravo je centar crno-belih, uz sjajnog Kevina Pantera bio najzaslužniji što su gosti vrlo brzo uspostavili kontrolu, pa su posle prvih 10 minuta imali prednost od 14:16.

DUEL Kevin Panter i Jakuba Outara/FOTO: Profimedia

Odbrana u drugom kvartalu nije bila dobra, pošto je Partizan primio čak 30 poena, a serija domaćih od 8:0 koju je pokrenuo Majk Džejms uticala je na to da razlika na poluvremenu iznosti šest poena - 44:38.

Gosti su dobro izgledali i u trećem kvartalu koji su dobili sa 21:23. Očekivalo se da će ovaj meč biti rešen u neizvesnoj završnici, ali su izabranici Željka Obradovića odigrali veoma loše četvrti period.

Bez poena je Partizan bio više od četiri i po minuta kada je poentirao Kaminski. Do kraja su gosti dali još samo sedam poena i to sve sa linije penala, tako da je koš američkog centra bio jedini pogodak iz igre.

Crno-beli tako još moraju da čekaju na trijumf u gostima. Poslednji put su na strani savladali Valensiju 19. decembra, a novu priliku za to imaće protiv Virtusa u petak (20.30).

Ovaj duel će sigurno pamtiti Majk Džejms koji se izjednačio na drugom mestu liste najvoljih strelaca u istoriji Evrolige sa Nandom de Kolom sa 4.383 poena. Ispred njih je samo Vasilis Spanulis sa 4.455.

Majk Džejms/FOTO: Profimedia

Najefikasniji kod pobednika bio je pomenuti Majk Džejms sa 19 poena, dok je Mam Žaite dodao 14. Na drugoj strani Kevin Panter je postigao 28, pratio ga je Frenk Kaminski sa 17.

Partizan sada ima učinak 12-12, dok je Monako na 14-10.

 

Evroliga, 25. kolo - statistika

Monako - Partizan 85:70 (14:16, 30:22, 21:23, 20:9)

Monako: Okobo 13, Lojd 9, Blosomgejm 9, Braun 4, Dialo 4, Korneli nije igrao, Žaite 14p, 6sk, Voker nije igrao, Motiejunas 3p, 6sk, Outara 5, Hol 5, Džejms 19p, 7as, 5sk

Partizan: Ledej 8, Avramović 6, Koprivica nije igrao, Panter 28p, 3sk, 2as, Smailagić, Jaramaz, Naneli 6, Trifunović, Doužer 5sk, 2as, 4iz, Ponitka nije igrao, Kaminski 17p, 4sk, Kaboklo 5

 

Četvrta četvrtina: Monako - Partizan 85:70

40' - Panter je sa linije penala postigao poslednje poene na ovom susretu.

40' - Pokupio je promašaj Žaite i došao do novih poena. Dobru utakmicu odigrao je centar Monaka.

39' - Pogađa sa linije penala Panter u ovim trenucima. Izgubio je Partizan još jednu loptu i samo sedam poena postigli su gosti u četvrtom kvartalu.

37' - Ostao je sam Outara i pogodio je šut van linije 6,75. Doužer je izgubio loptu i kaznio je to zakucavanjem u kontri Okobo. Sada je Željko Obradović zatražio tajm-aut.

37' - Uspeo je Panter da se izbori za dva bacanja posle faula Žaitea. Tajm-aut je zatražio Saša Obradović, pa će kapiten crno-belih na liniju penala posle minuta odmora. Oba je pogodio Panter.

35' - Dobar napad Monaka je poenima okončao Žaite koji iz igre šutira 6/8. Gosti su tek posle četiri i po minuta igre preko Kaminskog došli do poena u poslednjem periodu.

34' - Džejms je pogodio trojku pod faulom i to sa skoro 10 metara. Ovo je prvi put da jedna ekipa ima dvocifrenu prednost - 72:61. Posle duže pauze Džejms je izveo dodatno bacanje, ali nije ga pogodio.

33' - Više od dva minuta gosti su bez poena u četvrtoj četvrtini. Ni Monako ne može da postigne koš od Lojdovih pogodaka.

31' - Nasamario je Monako rivala, tačnije Lojd. Ostao je sam pod košem i poentirao, a potom je ukrao loptu i opet došao do lakih poena. Kaboklo je potom napravio faul u napadu. Sve ovo se desilo za samo 30 sekundi.

Treća četvrtina: Monako - Partizan 65:61

Ovu utakmicu koja se igra u dvorani "Gaston Medesin" uživo prati predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

30' - Oba slobodna bacanja postigao je Kevin Panter. Džejms je uspeo da iznudi dva slobodna bacanja u samom finišu trećeg kvartala. Opet je oba pogodio odlični plejmejker.

29' - Promašio je Lojd trojku, ali sve je dobro pratio Braun i došao je do poena. Ledej je na drugoj strani pogodio karakterističan šut jednom rukom.

28' - Tek sad je Panter postigao prvi koš u drugom poluvremenu, potom je asistirao Kaboklu za lake poena, a onda je i fualirao Džejmsa za dva slobodna bacanja. Oba puta je siguran najbolji igrač Monaka. Još jedan neverovatan koš Pantera koji igra odlučnu utakmicu.

27' - Kaminski je posle tajm-auta postigao trojku, a potom je faulirao Motejunasa koji je uspeo i da poentira. Problem za Partizan su izgubljene lopte (10:3), kao i to da američki centar ima četiri faula.

27' - Ostao je prazan reket Partizana, iskoristio je to Okobo i lako poentirao iz prodora. Nateralo je to Željka Obradovića da zatraži tajm-aut.

26' - Posle Doužera i Kaminski je zaradio treću ličnu grešku. Dijalo je realizovao oba slobodna bacanja.

25' - Uspeo je nekako da poentira Žaite. Nastavlja i on sa dobrom partijom. Na drugoj strani Avramović je pogodio šut van linije 6,75.

23' - Ledej je oba puta bio precizan sa linije penala. Pukla je odbrana gostiju i lake poene postigao je Žaite.

22' - Kaminski je pogodio drugu trojku, ali Džejms je pogodio neverovatan koš. Naneli je potom načinio faul u napadu.

21' - Nije Partizan dobro odigrao prvi napad u drugom poluvremenu. Monako je imao sreće, Outara je promašio ceo obruč, ali na pravom mestu je bio Braun kome je lopta upala u ruke i nije mu bilo teško da poentira.

Druga četvrtina: Monako - Partizan 44:38

20' - Zakucao je Hol, ali kakvu trojku je pogodio Panter. Uzeo je šut upravo preko Hola, praktično nije video koš, no bio je precizan.

20' - Seriju domaćeg tima od 8:0 prekinuo je Ledej. Tajm-aut je zatražio Saša Obradović kako bi nacrtao akciju za poslednji napad svog tima u prvom poluvremenu.

19' - Ušao je u ritam Džejms i poentirao prvi put van linije 6,75. Na plus devet otišao je Monako nakon poena Blosomgejma.

18' - Džejms je na drugoj strani pogodio šut sa poludistance. Nove poene, ovoga puta sa linije penala postigao je najbolji igrač Monaka. Kod crno-belih je problem taj što Kaboklo, Kaminski i Doužer imaju po dva faula.

17' - Kevin Panter ne promašuje ove srede. Naneli je uposlio Pantera koji je bio sam u korneru i to je iskoristio kapiten gostiju da dođe do novih poena. I Kaboklo je bio precizan za tri poena.

17' - Monako je odigrao dobar napad. Džejms je krenuo na prodor, a potom izbacio povratni pas za Blosomgejma koji je pogodio šut van linije 6,75. To je nateralo Željka Obradovića da potroši drugi tajm-aut u ovom periodu.

16' - Još jednu loptu su izgubili loptu i domaćin je to kaznio da vrati vođstvo. Tim iz Kneževine je u seriji od 5:0.

15' - Pokušali su Džejms i Hol da odigraju alej-up kombinaciju, ali je Avramović prekršajem sprečio centra Monaka da poentira. To se ispostavilo kao dobra odluka, pošto je bio polovičan sa linije penala.

14' - Sjajno dodavanje Džejmsa za Bosomgejma koji je to dodavanje iskoristio za lako zakucavanje.

13' - Do prvih poena došao je i Ledej. Okobo nije poentirao posle prodora, no sve je dobro pratio Dijalo i vratio je loptu u koš. Treću trojku za Partizan postigao je Avramović.

12' - Baš kao i u duelu protiv Zvezde i sada Kaminski dobro ulazi u utakmicu. Sada je realizovao i dva slobodna bacanja. Drugu vezanu trojku pogodili su domaći, to je uradio Okobo.

11' - Sjajno otvaranje drugog perioda za goste, Kaminski je pogodio trojku. Serija gostiju je sada 10:0. Ali to je neverovatnim pogotkom skoro sa polovine terena prekinuo Lojd.

Prva četvrtina: Monako - Partizan 14:16

10' - Monako je na 0/6 van linije 6,75, dok su gosti na 1/5 posle prve deonice. Napadi nisu bili idealni kod oba tima, mada je na obe strane bilo dosta promašaja iz dobrih pozicija.

9' - Panter je odlično otvorio utakmicu. Kapiten crno-belih je postigao već devet poena i Posle serije 7:0 Saša Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut.

8' - Kaminski je bio polovičan sa linije penala. Lojd je na drugoj strani bio oba puta precizan sa slobodnih bacanja. Pogodio je Naneli šut sa korakom unazad preko Lojda. Dobro je otvorio utakmicu iskusni krilni košarkaš.

7' - Ušao je posle televizijskog tajm-auta u igru Eli Okobo i odmah se upisao u strelce posle dobrog prodora.

5' - Doužer je promašio ceo obruč, ali na pravom mestu je bio Naneli i uspeo je da dođe do poena. Zamenio je Kaminski Kabokla i odmah je poentirao. Lepo se oslobodio Žaitea i poentirao je lako na obruču.

4' - Težak šut pogodio je Majk Džejms, ali on ume da pogodi svašta. Za sada Panter jedini daje koševe za Beograđane. Nastavlja Žaite da pogađa, već je na šest poena centar tima iz Kneževine.

3' - Partizan tri napada nije realizovao, a Žaite za sada zadaje probleme Kaboklu. Prve poene za goste postigao je kapiten crno-belih Kevin Panter koji je bio precizan sa poludisance.

2' - Upravo Brazilac nije iskoristio prvi napad za svoj tim, a u strelce se upisao i Outara.

1' - Prve poene na utakmici postigao je Mam Žaite, centar domaćeg tima. Izgradio je poziciju i pogodio preko Kabokla.

Monako meč počinje u petorci: Majk Džejms, Alfa Dijalo, Jakuba Outara, Džon Braun, Mam Žaite. Partizan kreće u sastavu: Pi Džej Doužer, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej, Bruno Kaboklo.

18.30 - Željko Obradović doneo je odluku da kao i na prethodna dva meča van tima ostanu Džejlin Smit, Danilo Anđušić i Tristan Vukčević.

Uoči meča:

Izabranici Željka Obradovića igraju važan meč protiv tima protiv koga imaju dosta uspeha. Partizan je prošle sezone trijumfom (84:88) u dvorani "Gaston Medesin" obezbedio plasman u Top 8 fazi Evrolige.

Što se ove sezone tiče, crno-beli su pobedili posle produžetka sa 89:85. Sigurno da sve ovo uliva poverenje Kevinu Panteru i drugovima da nastave sa dobrim igrama protiv tima koji sa klupe predvodi Saša Obradović.

Partizan je poslednji trijumf u gostima ostvario 19. decembra kada je savladao Valensiju (67:72).

"Parni valjak" je u ovoj nedelji u kojoj se igraju dve utakmice gostuje oba puta. Nakon Monaka, sledi duel u Bolonji protiv Virtusa.

Ekipa iz Beograda trenutno ima učinak 12-11, dok je Monako na 13-11.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)