NEMAMO VREMENA DA PATIMO, NITI DA SE RADUJEMO: Željko Obradović je ovo poručio pred meč sa Albom

Novosti online

16. 11. 2023. u 17:24

KOŠARKAŠE Partizana u petak očekuje duel sa Albom iz Berlina. Meč je najavio Željko Obradović.

НЕМАМО ВРЕМЕНА ДА ПАТИМО, НИТИ ДА СЕ РАДУЈЕМО: Жељко Обрадовић је ово поручио пред меч са Албом

Foto ABA liga

Trener crno-belih na početku je podsetio da između mečeva ima malo vremena.

- Naspavali se par sati, seli u avion, došli i odradili trening. Jedini moguć: analiza prethodne utakmice i priprema za ovo što nas čeka, poručio je nakon treninga Željko Obradović.

Govorio je potom o narednom protivniku.

- Ozbiljna utakmice, bez obzira što je Alba na tabeli u toj poziciji u kojoj je, ali je mnoge utakmice izgubila u završnici. Imaju kvalitet, znaju da igraju i igraju specifičnu košarku. Isti je trener kao prošle godine. Imali smo to iskustvo u prvoj utakmici prošle godine smo odigrali veoma slabo, a ovde mnogo bolje u Beogradu, tako da se nadamo da ćemo reagovati i da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro - to je neophodno.

Crno-beli su vezali dva neuspeha, ali trofejnog stručnjaka više brinu neke druge stvari, vezane za igru njegovog tima.

- Dva poraza uopšte nisu bitna. Bajern je imao četiri vezana, pa je odigrao kako je odigrao. Nemamo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, probaš da probudiš neke stvari u njima, da svi budu na istoj liniji i to je ono što nam fali. Što imamo uspone i padove tokom utakmica i naravno, detalji koji su dosad bili prisutni i zbog kojih smo gubili utakmice. Odbrambeni skok i u trenucima kada se lomi utakmica se odigra pametnije. Neke utakmice smo odigrali izuzetno pametno i dobro odigrali, znali kako da napadamo, a bilo je trenutaka i kada nismo to znali da radimo. U tom smislu se rade sve moguće korekcije.

Usled teškog rasporeda otkrio je Obradović kako priprema ekipu.

- To je samo stvar glave. Naravno da ću ja kao trener voditi računa o minutaži i svemu, ali ako igrač ne voli da igra utakmicu, bez ozbira što je u 48 sati... Ovo danas je bilo pokazivanje i prikazivanje. Napravili su dobro istezanje posle puta i nikakav napor ne postoji, istakao je  Željko Obradović.

Podsetimo, prošle sezone Alba je slavila u Berlinu protiv Partizana 100:84, ali su  se crno-beli revanširali pred svojim navijačima trijumfom 88:74.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove