"TU NEMA NAVIJAČA, NEMA ČETNIKA": Oglasio se Nebojša Čović i poslao poruku čelnicima ABA lige

Novosti online

13. 11. 2023. u 13:24

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je u emisiji „Uranak“ na K1 televiziji, da je velika bruka i sramota incident koji se sinoć dogodio u Zadru, kada su napadnuti član Upravnog odbora i dva člana novinarske ekipe iz Srbije koja je sa delegacijom kluba doputovala iz Barselone.

ТУ НЕМА НАВИЈАЧА, НЕМА ЧЕТНИКА: Огласио се Небојша Човић и послао поруку челницима АБА лиге

FOTO: M. Vukadinović

– Incident je ničim izazvan, ali to je rezultat toga što nisu preduzete neke mere na vreme. Zahvalan sam ljudima u medicinskim i zdravstvenim službama u Zadru. Mi smo najavili Vani (Vana Dundov, predsednica ABA lige, prim. aut.) da ne dolaze navijači, već članovi Uprave, članovi veća sa svojim porodicama i svojom decom – rekao je Čović.

Prema njegovim rečima, nisu preduzete mere koje bi morale biti preduzete, jer su se navijači Zadra „Tornado“ oglasili 8. novembra i faktički najavili incident.

– Ekipa je iz Barselone doputovala u Zadar. Bilo je šest žena, sedmoro dece, pet novinara, šest članova Skuštine i Upravnog odbora. Tu nema navijača, nema četnika, jedino što je bio problem. Karte je Zadar obezbedio i to nije bila navijačka skupina. Prvi napad se desio na novinare i na članove Upravnog odbora. Srećom niko nije teže povređen, ali su bili isfrustrirani – objasnio je Čović.

Čović je naglasio da ABA liga ništa ne preduzima povodom ovog slučaja.

– Mi smo predložili da se utakmica igra bez publike, jer smo pratili šta je grupa Tornadom radila i tako davala najave za ovaj incident. ABA liga nam nakon incidenta ništa nije rekla. „Oglasite se, bar kažite žao nam je što se to desilo“. Međutim, oni to „guraju pod tepih“. Međutim, kada gledate utakmice u Beogradu, naše utakmice, recimo sa Partizanom, možete videte da je stepen mržnje mnogo veći nego u Zadru, što je zastrašujuće i ružno. Neke utakmice se pretvaraju u priče kroz razne medije i pretvaraju se u velike performanse. Gotovo svaka utakmica je pretvorena u verbalno nasilje, odnosno vređanje porodica, vređanje i predsednika države… Tome mora da se stane na put! – upozorio je on.

On je poslao poruku ABA ligi i celoj naciji.

– Vi morate da obezbedite regularnost na takmičenjima. Ja sam u košarci 54-55 godina i kada vidim neke utakmice, kako se sudi i šta se događa na nekim utakmicama, počinjem da se stidim što sam voleo košarku. Gubimo regularnost, plaši se protivnička ekipa da nekog pobedi i sudije se plaše da proglase da je neko bolji. Vređanje ljudi, to lako možete da rešite. Prvo upozorenje, drugo upozorenje, i kad dođe do trećeg, sudije skidaju pištaljke i napuštaju utakmice. To ne možete da uradite Zvezdi, a da nekom drugom ne uradite. To se više ne može nazvati sportom ni košarkom – naglasio je predsednik KK Crvena zvezda, i dodao da kada na utakmicama vidi zastave NDH, pita se gde to vodi i gde to ide, kao i da pokazuje stepen mržnje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)