TOPIĆ JE TOP ZA BOŽIĆA: Srpski biser zasenio lidera MVP trke u trijumfu Mege nad Zadrom

V. P.

05. 11. 2023. u 18:20

OKO 1.500 gledalaca u Hali sportova „Ranko Žeravica“, među njima i srpski reprezentativac Boriša Simanić, treneri Dejan Radonjić i Aleksandar Kesar, mogli su da uživaju u cvetanju Meginih talenata u ranu jesen.

ТОПИЋ ЈЕ ТОП ЗА БОЖИЋА: Српски бисер засенио лидера МВП трке у тријумфу Меге над Задром

Foto: ABA liga

Mogli su da vide odmeravanje lidera MVP trke Luke Božića i zlatnog juniora Nikole Topića, u kojem je 18-godišnji srpski biser zasenio rušilačku snagu mašine iz Bjelovara i manirom iskusnog asa izvukao svoju ekipu iz krize u meču 6. kola ABA lige sa žilavim Zadrom - 91:81.

U paru sa turskim prospektom Iljasogluom, upravljao je utakmicom kao džojstikom i perfektno čitao igru u svakoj situaciji. NBA potencijal Zvezdinog igrača na pozajmici u Megi uvek je u funkciji tima, od čega profitiraju njegovi saigrači. U ovom meču je benefite talenta turskog i srpskog plejmejkera obilato koristio sve bolji Plavšić. Bivši student univerziteta Tenesi već u prvom poluvremenu bio je na učinku od 13 poena i pet skokova.

Megin napad po najvišim standardima moderne košarke pratila je i veoma dobra odbrana, logično fokusirana na pokretačku snagu dalmatinskog tima. Božića su konstantno udvajali, jedini koš iz igre postigao je tek u završnici poluvremena, istovremeno brzim rotacijama uglavnom stizali da zatvore šuteve nakon što se oslobađao lopte.

Mlade ekipe su sklone kriznim periodima igre, jedan takav u završnici treće i počezkom poslednje četvrtine Zadar je iskoristio da se serijom 19-0 ekspresno vrati u utakmicu. Košgeterski post dug više od šest minuta prekinuo je Topić s linije slobodnih bacanja, ali je tek trebalo pronaći izlaz iz lavirinta protiv protivnika uzletelog samopouzdanja, što se posebno videlo po igri sezone Drežnjaka.

Pronašao ga je momak koji je tek na početku potencijalno velike karijere. Trojka, prodor, iznuđen nesportski faul Lakića, pa ulazak u kretnju Žganeca za ličnu i tehničku grešku hrvatskog krilnog centra. Topić je meč završio sa 27 poena, deset asistencija, šest skokova i dve ukradene lopte za indeks korisnosti 41, treću pobedu Mege i svetlu budućnost srpske košarke na poziciji plejmejkera.

MEGA - ZADAR 91:81 (26:17, 25:18, 15:26, 25:20)

DVORANA Hala sportova „Ranko Žeravica“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Dragojević, Savović, Davidov.

MEGA: Paunović, Miljenović 9, Jelavić 6, Kobzistji, Popović, Iljasoglu 11 (4 as), Đurišić 6 (6 as), Kovačević 4, Janković 2, Plavšić 23 (11/11 za dva, 7 sk), Topić 27 (3/5 za dva, 3/4 za tri, 12/12 za jedan, 10 as, 6 sk), Malovec 3.

ZADAR: Klarica, Vujačić 5, Žganec 7, Mazalin 2, Njegovan, Lakić 4, Mekić 2, Jambrović, Drežnjak 26, Grbić, Božić 19 (1/6 za dva, 3/7 za tri, 8/10 za jedan, 9 sk), Ramljak 16.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima