"OVAJ KLINAC JE NOVO SRPSKO ČUDO": Hrvati "odlepili" za košarkaškim biserom "orlova"

Novosti online

22. 10. 2023. u 08:40

Region bruji o sjajnom srpskom košarkašu Nikoli Topiću.

ОВАЈ КЛИНАЦ ЈЕ НОВО СРПСКО ЧУДО:  Хрвати одлепили за кошаркашким бисером орлова

Foto: ABA liga

Sin nekadašnjeg reprezentativca, Milenka Topića, nedavno je napunio 18 godina i drugi je u poretku za MVP-a ABA lige, a stručnjaci ga vide i u top 15 igrača na NBA draftu naredne godine.

Hrvatski "Indeks" je u subotu napisao opširan tekst o mladom košarkašu Srbije koji je, podsetimo, bio i na spisku Svetislava Pešića pred Mundobasket, ali je otpao u poslednji čas.

Tekst sa naslovom "Ovaj klinac je novo srpsko košarkaško čudo" je jedan od najčitanijih i najkomentarisanijih na sajtu "Indeksa".

Tekst koji potpisuje Toni Horvat bavio se suspenzijom Topića zbog administrativne greške.

- Dogovoren je bio ostanak u FMP tokom sezone, ali je Crvena zvezda napravila administrativnu grešku i registrovala ga za novi klub, a dan kasnije igrao je u Valensiji, te je umesto skupljanja iskustva u ABA ligi bio suspendovan. Brzo je pronađeno rešenje, nastupao je u OKK Beogradu, gde je iz prve petorke istisnuo prvog pleja i poveo tim u pobedničku seriju.

Podsećaju Hrvati da je u jednom meču juniorske Evrolige postigao 49 poena uz 12 asistencija.

- Igrao je za Zvezdine juniore sa kojima je nastupio na Nekst gen turniru, gde je izjednačio rekord turnira sa 49 poena i 12 asistencija uz indeks 65. To su pre njega uspeli samo Nikola Mirotić i Dragan Bender.

Nastavio je igrati za Zvezdine juniore, s kojima je nastupio na prestižnom Euroliginom turniru Next Generation, na kojem je u jednoj utakmici izjednačio rekord natjecanja s 49 poena, uz koje je podijelio i 12 asistencija. Valorizaciju veću od njegove (65) u povijesti tog turnira imali su samo Nikola Mirotić i Dragan Bender.

Podsećaju da je Realu upisao 39, a Barseloni 25 poena, kao i Panatinaikosu 28...

Nisu ga uočili samo skauti NBA timova, već i brojnih koledža, ali njega je zanimala samo Crvena zvezda - piše Indeks.

Prisećaju se Hrvati da je mladi Topić osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije do 18 godina, uz ujedno osvojenu i titulu MVP turnira. Nakon čega ga je priključio seniorskoj reprezentaciji Svetislav Pešić, a sa spiska putnika za Mundobasket ispao je na kraju priprema.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)