NBA LIGA VIŠE NEĆE BITI ISTA: Legenda Golden Stejt voriorsa završila karijeru

Novosti online

20. 10. 2023. u 19:18

NBA liga više neće biti ista, poznati košarkaš je u razgovoru za američke medije potvrdio da je odlučio da završi karijeru.

НБА ЛИГА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТА: Легенда Голден Стејт вориорса завршила каријеру

FOTO: EPA

Nakon 19 sezona u NBA ligi Andre Iguadala je u razgovoru za "Njujork tajms" potvrdio da se povlači sa košarkaškog parketa.

Iskusni krilni košarkaš je nameravao da i prošle godine "okači patike o klin", ali ga je Stef Kari ubedio da odigra još jednu sezonu.

Ipak, uprkos jednogodišnjem ugovoru sa Voriorsima, odigrao je svega osam utakmica zbog povrede kuka, poslednju u martu protiv Finiks Sansa.

Igudala je u ligu stigao 2004. godine kada ga je draftovala Filadelfija gde je proveo prvih osam godina svoje profesionalne karijere. Tokom perioda sa Seventisiksersima je postigao 9.422 poena i 10. je najbolji strelac u istoriji tog tima.

Potom se preselio među Nagetse, ali je tamo ostao tek jednu sezonu pre nego što je počela njegova epizoda sa Voriorsima.

Tokom perioda sa ekipom Stiva Kera, osvojio je četiri titule NBA šampiona, a sa prvom je okončao 40-godišnje čekanje tog tima na titulu. Te 2015. godine je proglašen iz MVP-ja finala protiv Klivlenda u kom je u proseku imao 16,3 poena, 5,8 skokova i četiri asistencije dok je na drugoj strani čuvao Lebrona Džejmsa.

Sa Voriorsima je pet godina uzastopno igrao u finalu, a potom i sa Majamijem 2020.godine i tako je postao 10. igrač koji je šest sezona uzastopno bio učesnik mečeva za šampionsko prstenje.

Tokom karijere je odigrao 1,231 meč i u proseku imao 11,3 poena, 4,9 skokova i 4,2 asistencije.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)