SRPSKI TRENERI SJAJNI U EVROKUPU: Beškitaš i London zabeležili pobede

Novosti online

10. 10. 2023. u 22:36

SRPSKI trener Dušan Alimpijević i Petar Božić predvodili su svoje klubove Bešiktaš i London Lajonse do pobede u 2. kolu Evrokupa.

СРПСКИ ТРЕНЕРИ СЈАЈНИ У ЕВРОКУПУ: Бешкиташ и Лондон забележили победе

FOTO: Profimedia

Turski tim je na svom parketu pregazio Prometej sa 92:70 (20:17, 26:17, 22:17, 24:19) i tako upisao drugi trijumf u ovom takmičenju.

Ekipa iz Istanbula je posle 20 minuta košarke praktično rešila pitanje pobednika pošto je imala prednost od 12 razlike - 46:34.

Do kraja su je dodatno uvećali i tako posle Huventuda salvadali i prošlogodišnjeg učesnika polufinala Evrokupa.

Najefikasniji u redovima Bešiktaša bio je Jigit Arslan sa 24 poena, Džona Metijus je dodao 22. Na drugoj strani najviše se istakao Tai Odijase sa 16, pratio ga je Kejleb Agada sa 12.

London Lajonsi koje sa klupe predvodi nekadašnji kapiten i trener Partizana trijumfovali su u gostima protiv Hamburga sa 94:100 (25:25, 20:16, 25:24, 24:35).

Šampion Velike Britanije bio je u zaostatku posle tri četvrtine, ali je u poslednjem kvartalu napad funkcionisao fantastično što pokazuje i broj datih poena - 35. To je bilo dovoljno za preokret i drugu pobedu ovog kluba, pošto je u prvoj rundi savladana Venecija.

London je do pobede predvodio Metju Morgan koji je brojao do 21, dok su Gejb Olaseni i Tarik Filip postigli 18. Kod Hamburga je najbolji bio Aleksander Džijeva sa 28 poena, a Set Hinriks je stao na 16.

I Beškitaš i London imaju po dve pobede u grupi A. Turski tim u narednom kolu dočekuje Cedevita Olimpiju. Tim iz prestonice Engleske ide na noge Prometeju.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?