KAD SE RODIO, KUPIO SAM MU KOŠARKAŠKU LOPTU: Otac Alekse Avramovića otvorio dušu

Novosti online

21. 09. 2023. u 13:43

Naša košarkaška reprezentacija osvojila je drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Manili i ostvarila neverovatan rezultat. Sjajni momci, pored fenomenalne igre, pokazali su slogu i prijateljstvo, a jedno ime se posebno izdvojilo, u pitanju je Aleksa Avramović.

КАД СЕ РОДИО, КУПИО САМ МУ КОШАРКАШКУ ЛОПТУ: Отац Алексе Аврамовића отворио душу

Foto: M. Vukadinović

Ekipa emisije „Prvi red“ uputila se u Čačak, gde je razgovarala sa Aleksinim ocem, nastavnicima, prvim košarkaškim trenerima, ali i prijateljima sa kojima je odrastao.

Slobodan Avramović, otac proslavljenog košarkaša, ističe da mu je Aleksina popularnost pomalo naporna, ali i veoma slatka.

- Naporno je, ali i slatko. Ostvaruju se zajedničke želje. Prvo njegovi dečački snovi, a onda i moji roditeljski – kaže otac Alekse Avramovića i otkriva šta je prvo uradio kada se naš reprezentativac rodio:

- Kada se rodio, kupio sam košarkašku loptu, ali onu staru, kožnu, to su bile one Tigrove lopte, ali verujte da nikada nije izašla na beton, samo se na parketu koristila.

Slobodan kaže da je Aleksa već kao mali pokazivao interesovanje za sport.

- Kao mali je počeo da trenira tenis, bio je veoma aktivan i brz. Međutim, tenis mu je postao dosadan, jer mu se besomučno udaranje loptice nije dopalo i sam je tražio da krene da igra košarku – kaže otac našeg reprezentativca i dodaje da je Aleksa vaspitavan tako da na košarku gleda kao na igru, a ne na rivalstvo.

- Svaka naša poruka i reči podrške završavaju se: „Mi volimo tu igru i to je samo igra“. Dokle god razmišlja da je to uvek igra i da je takmičenje nadmetanje, kao i da su mu sportisti sa druge strane prijatelji, a ne rivali, postizaće ovako velike uspehe – zaključio je Slobodan Avramović u emisiji „Prvi red“ na televiziji K1. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)