NAVIJAČI ZVEZDE I PARTIZANA U NEVERICI: Ovo je 10 najplaćenijih košarkaša u Evropi

Novosti online

15. 09. 2023. u 09:00

Poznati izraelski medij "Israel Hayom" uspeo je da otkrije ko su najplaćeniji košarkaši u predstojećoj sezoni Evrolige.

НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ И ПАРТИЗАНА У НЕВЕРИЦИ: Ово је 10 најплаћенијих кошаркаша у Европи

Evroliga

Informacije o platama igrača u najjačem klupskom evropskom takmičenju nisu javno dostupne. Brojne informacije se pominju u medijima i na društvenim mrežama o tome koliko su plaćeni pojedini košarkaši, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da su upravo tolike zarade.

Zanimljivo, među 10 najskupljih igrača nema nijednog iz redova Crvene zvezde i Partizana. 

Iako je do prošle sezone važio za najplaćenijeg košarkaša, Nikola Mirotić više nema najveća primanja u Evroligi. Njega je sa vrha liste skinuo novi košarkaš Barselone Vili Ernangomez. Doskorašnji centar Nju Orleansa za predstojeću sezonu inkasiraće 4.500.000 dolara za sezonu.

Drugu poziciju zauzeo je plejmejker Efesa Šejn Larkin sa platom od četiri miliona američkih novčanica. Treće mesto pripalo je krilnom centru Mirotiću, koji je odlaskom u Armani dogovorio primanja od 3,2 miliona dolara. Centar Real Madrida Valter Tavares i novi bek Panatinaikosa Kostas Slukas dele četvrtu poziciju sa platom 3.000.000 dolara.

Šesto mesto zauzeo je Huančo Ernangomez (Panatinakos) sa 2.500.000, zatim sledi Skoti Vilbekin iz Fenerbahčea sa 2.400.000 i plej Efesa Darijus Tompson sa 2.300.000. Poslednja dva mesta u deset najboljih izborili su igrač Barselone Džabari Parker i krilni igrač Efesa Vil Klajburn sa po 2.000.000 dolara. 

Na ovoj listi nema zvezda Monaka Majka Džejmsa i Kembe Vokera, a očigledno još uvek nije poznato koliko će proslavljeni NBA košarkaš Serž Ibaka zarađivati u Bajernu iz Minhena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener