SVETISLAV PEŠIĆ: Igramo za Srbiju, ali pre svega za naš narod i navijače

Tanjug

12. 09. 2023. u 20:30

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je večeras na prijemu za košarkašku reprezentaciju da ovaj tim igra za Srbiju, ali pre svega za narod i navijače koji ga podržavaju.

СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ: Играмо за Србију, али пре свега за наш народ и навијаче

Foto: Z. Jovanović

- Ono što smo mi videli, a vi niste, da su se pokidali ovi momci da stignemo ovde dokle smo stigli - rekao je Pešić.

Selektor je istakao da se ponosi svim igračima.

- Gagi, mom velikom prijatelju hvala na svemu, trenerima i čitavom medicinskom stafu. To je bio jedan naporan put do ovog cilja koji smo ostvarili, a sad nas čekaju Olimpijske igre. Taj proces koji nas očekuje do Olimpijskih igara biće mnogo teži nego što je bio ovaj do ove titule ili ti odlaska na OI. Sada su očekivanja definitivno veća.

On je naglasio da imaju dovoljno vremena, a najvažnije je da imaju podršku navijača.

- Ono što smo mi osetili tamo u Manili, a vi niste mogli da osetite i da vidite, to je jedno oduševljenje naših navijača. Možda nismo bili najbrojniji, ali verovatno najgasniji i to je dalo snagu, a istovremeno osetili smo narod odavde, putem medija i svega ostalog. To je u svlačionici pre i posle utakmice povećavalo motivaciju i posvećenost, i odgovornost igrača da znaju da iza tima stoje naši navijači. Mi igramo za Srbiju, ali pre svega za naš narod i navijače koji nas podržavaju i mi to osećamo - naglasio je Pešić.

Druga motivacija, kako je rekao, nije potrebna, već strpljenje i vreme, kao i podrška države koju već imaju.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović u ime ekipe poklonio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dres i loptu i zahvalio na organizovanom dočeku.

- Hvala što ste nas dočekali, ovo je sjajna grupa i čast mi je bila kao kapitenu da predvodim te momke i zahvaljujem svima na tome. Samo mi znamo šta smo prošli, i to čini ovu ekipu posebnom i hvala vam svima što ste bili deo toga - rekao je Bogdanović.

Predsenik Vučić zahvalio je prethodno na prijemu u Predsedništvu Srbije košarkašima koji su na Svetskom prvenstvu u Manili osvojili srebrnu medalju i rekao da su oni svojim primerom ujedinili čitavu zemlju.

- Samo želim da im kažem jedno veliko hvala i da je pred njima bila jedna velika odgovornost i da su tu odgovornost pokazali i u trenucima kada niko ne bi verovao u njih. Znam da ćete mi reći da mi ne verujete kada kažem da sam ja verovao, ali zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce energiju, da su pobednici i znao sam da će vratiti svojoj zemlji više od onoga što im je zemlja dala - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

BONUS VIDEO: BORIŠINE PORUKE SU DAVALE NOVU SNAGU: Aleksa Avramović na prijemu kod predsednika Vučića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (79)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)