"SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI": Srbija je uzela ono po šta je došla, a sada...

Tanjug

08. 09. 2023. u 07:20

Košarkaši Srbije danas od 10.45 sati u Manili igraju protiv Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva.

СВИ ЗА ЈЕДНОГ, ЈЕДАН ЗА СВИ: Србија је узела оно по шта је дошла, а сада...

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija je briljantnom igrom u četvrtfinalu savladala Litvaniju i plasmanom među četiri najbolja tima obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu (ono po šta su došli na Mundobasket), a sada ima priliku da napravi "korak više" i plasmanom u finale obezbedi medalju.

"Nemačka jeste ekipa koja je jedina bez poraza, ali je za mene Kanada kompletan paket i najbolja ekipa. Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj u načinu kako igraju. Igraju mnogo drugačije u odnosu na Sjedinjene Američke Države. Igru su prilagodili FIBA pravilima bolje nego Amerikanci. Za razliku od nekih ekipa koje imaju individualni kvalitet, oni igraju odbranu. To otežava i pripremu utakmice", kazao je Pešić novinarima u Manili.

Moramo da se borimo svim silama da im oduzmemo najjače oružje, a to je kontranapad i igra "jedan na jedan", gde su individualno mnogo jaki i atletski sposobni, dodao je Pešić.

U drugom polufinalu od 14.40 sastaju se SAD i Nemačka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)