BORIŠA SIMANIĆ OSTAJE U BOLNICI! Otkrivni novi detalji o stanju srpskog reprezentativca

Novosti online

01. 09. 2023. u 08:49

Košarkaški reprezentativac Srbije Boriša Simanić je u noći između srede i četvrtka hitno operisan u Manili,.

БОРИША СИМАНИЋ ОСТАЈЕ У БОЛНИЦИ! Откривни нови детаљи о стању српског репрезентативца

FOTO: FIBA.Basketball

Naime, Simanić je u završnici duela sa Južnim Sudanom dobio jak udarac u predelu bubrega. Procena sudija posle odgledanog snimka bila je da prilikom udarca nije bilo nikakve namere od strane protivničkog igrača, pa isti nije kažnjen nesportskim faulom.

Simanić je po izlasku iz igre upućen u bolnicu u Manili na ispitivanja, da bi tokom noći srede na četvrtak, pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije profesora doktora Dragana Radovanovića i operisan.

Prema poslednjim informacijama iz Manile oporavak teče po planu! Kako prenosi "Kurir", Simanić će ostati na intenzivnoj nezi još nekoliko dana, a zatim biti prebačen na odeljenje u bolnici u kojoj je i obavljena operacija. 

Simanić je imao obilno krvarenje, pa je bio problem pronaći potrebnu krv (A-) za operaciju. Ipak, doktor Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, kontaktirao je sa svojim kolegama sa Filipina kako bi se ta akcija što pre sprovela u deo, a život srpskog reprezentativca ne bi bio doveden u pitanje. 

Za nekadašnjeg igrača Crvene zvezde završen je Mundobasket, ali će on i naredne dane provesti na Filipinima. Iako su krvna slika, pritisak i puls srpskog košarkaša dobri, zbog mogućih komplikacija nakon operacije Boriša Simanić još dve nedelje neće moći da leti avionom. Zato u posetu stiže porodica - otac, majka i sestra srpskog reprezentativca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!