SRBIJA IMA POJAČANJE IZ DENVERA: Jokić nije tu, ali Pešićev pomoćnik je "šampion NBA lige"

Novosti online

26. 07. 2023. u 09:15

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je u ponedeljak širi spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo, a kao što već svi znaju bilo je mnogo "otkaza".

СРБИЈА ИМА ПОЈАЧАЊЕ ИЗ ДЕНВЕРА: Јокић није ту, али Пешићев помоћник је шампион НБА лиге

FOTO: M. Vukadinović

 Između ostalog, Srbiju ponovo neće predstavljati naš najbolji igrač Nikola Jokić koji je selektoru objasnio da "nije mentalno spreman da preuzme odgovornost", a da je konačna odluka saopštena samo nekoliko sati pred obraćanje medijima.

Pokušavali su Jokića da ubede selektor Pešić, predsednik Danilović, kapiten Bogdanović, ali i jedan od njegovih najbližih saradnika Ognjen Stojaković, inače novo ime u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Trener zadužen za razvoj igrača Denvera će biti deo Pešićevog tima za predstojeće Svetsko prvenstvo, potvrdio je Kari.

"Imamo dopunu u medicinskom stafu, trenera za fizičku pripremu, pojačanje i u košarkaškom delu. Sve radimo da servisiramo naše igrače na najbolji mogući način. Do sada je to bila odlična saradnja, obostrana. Očekujemo da će se to nastaviti i dalje. Ognjen Stojaković je prihvatio poziv, krasna je osoba i sigurno će nama biti od velike pomoći i meni lično", poručio je Pešić tokom obraćanja medijima, a od ranije su uz njega Marinović, Kostić i Kosović.

Inače, dugih sedam godina je proveo Stojaković u FMP-u, a u Denveru, posle tri sezone u video ekipi, dobio je veću ulogu kao asistent zadužen za razvoj igrača. Onda je postao direktor zadužen za razvoj igrača, pa je čak 2023. bio deo NBA Ol star meča, asistirao je u Lebronovom timu kao desna ruka Majkla Melouna. I sada mu je jedan od najvažnijih saradnika, a bio je među prvima koji su dočekali Nikolu Jokića u Denveru. 

Podsećanja radi, Svetsko prvenstvo se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. "Orlovi" će takmičenje početi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?