U18 EVROBASKET U NIŠU: Danci lako predjelo, u četvrtfinalu sa Hrvatima ili Izraelcima

Novosti online

25. 07. 2023. u 18:24

ČEŠKA, Finska, pa i Slovenija, nisu dorasli ovoj juniorskoj generaciji Srbije. „Orlići“ su na dominantan način, sa tri ubedljive pobede osvojili prvo mesto u grupnoj fazi Evrobasketa u Nišu za košarkaše uzrasta do 18 godina.

У18 ЕВРОБАСКЕТ У НИШУ: Данци лако предјело, у четвртфиналу са Хрватима или Израелцима

FOTO: FIBA.Basketball

Ni na prvom koraku eliminacija, u meču osmine finala sa Danskom u „Čairu“ (sreda, 20.30), ne bi trebalo da vidimo drugačiju sliku.

– Ono što smo hteli, to smo i ostvarili - kaže selektor naših juniora Nenad Stefanović. - Rekao sam i momcima da je utakmica sa Slovenijom bila skoro kao eliminaciona. To se osetilo, mislim da smo prvu četvrtinu odigrali loše, ali smo posle toga 28 minuta imali potpunu kontrolu. Odbrana najbolja do sada na prvenstvu, napad odličan, uz ne baš sjajne procente šuta.

Danci su prošli u osminu finala samo zbog sistema takmičenja, po kojem nijedna reprezentatija završava učešće nakon prve runde. U grupi D su zauzeli poslednje mesto sa sva tri poraza.

- Priprema ista kao za svaku utakmicu, bez opuštanja. Tim smo selektirali tako da igramo agresivno u odbrani, ali mislim da možemo još bolje. Malo više pameti, malo više strpljenja, što je u uzrastu od 16 do 18 godina možda i previše tražiti. Sve su utakmice teške, stvarno mislim da nema nikakvih favorita na ovom šampionatu. Moramo da budemo čvrsti, da svi stojimo sa obe noge na zemlji. Korak po korak, i to je to.

Ukoliko načinimo još jedan korak, u šta ne treba sumnjati, u četvrtfinalu ćemo se sastati sa boljim iz duela Izraela i Hrvatske.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE TO, DANAS POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO! Ovih deset stvari o EURO 2024 treba da znate - čak i ako ne pratite fudbal