KOŠARKAŠI SE NISU ŠTEDELI, UMETNICI PARIRALI: Rezultat u drugom planu, pobedila humanost za porodicu Rajković

Novosti online

28. 06. 2023. u 10:23

Humanitarna utakmica Koš za sreću završena je pobedom ekipe u plavo-belim dresovima, rezultatom 98:95.

КОШАРКАШИ СЕ НИСУ ШТЕДЕЛИ, УМЕТНИЦИ ПАРИРАЛИ: Резултат у другом плану, победила хуманост за породицу Рајковић

Koš za sreću/Andrej Kranjc

Najkorisniji igrač meča bio je reper Miloš Grubor Bigru sa 16 poena, a pratili su ga naši poznati košarkaši Stefan Birčević (13 poena), Marko Tejić (12 poena) i Stefan Pot i Marko Jeremić sa po 11 poena, dok je Jelena Todorović ubacila deset. Ipak, poeni i priznanja su bili u drugom planu u meču koji je odigran za bolji život i životne uslove socijalno ugrožene porodice Rajković iz Surčina.

PLAVO-BELI - ŽUTI 98:95

Plavo-beli: Pavle Janković Paja Kratak 1, Lazar Kukić 0, Marko Jeremić 11, Jelena Todorović 10, Stefan Nevistić 1, Stefan Pot 11, Nemanja Gordić 0, Žarko Čabarkapa 0, Stevan Piale 8, Marko Radovanović 0, Jovan Jovanović 6, Pavle Mensur 0, Stefan Birčević 13, Blaško Gavrić Žobla 3, Marko Andrić 6, Miloš Grubor Bigru 16, Marko Tejić 12, Tara Milutinović 0

Žuti: Nikola Jelić Mikri 11, Miroslav Pašajlić 16, Sonja Vasić 2, Nikola Mišković 0, Dino Radončić 9, Savo Lazić 0, Luka Grbić 12, Nikola Glišić 7, Boško Ćirković Škabo 4, Aleksandar Stevanović 2, Luka Cerovina 19, Denis Murić 3, Duško Savanović 9, Milica Tomašević 0, Strahinja Đorić 1, Ivan Paunić 0

U fenomenalnoj atmosferi terena KK Partizan na Kalemegdanu je čak 34 javnih ličnosti i sportista odigralo utakmicu Koš za sreću u kojoj su ipak bolji bili plavo-beli. Tokom većeg dela utakmice su članovi ekipe u žutim dresovima imali prednost zahvaljujući novom igraču Nansija Luki Cerovini koji je postigao 19 poena, ali su u finišu poklekli.

Ključan momenat bio je na startu poslednje deonice koju su na obe strane počele umetničke petorke sačinjene od glumaca i repera. Plavo-beli su preokrenuli, a onda uspeli da sačuvaju prednost i pošto su se petorke zamenile, a u igri bili samo košarkaši. Dugogodišnji srpski reprezentativac i vlasnik srebrne medalje sa Evrobasketa Ivan Paunić je u poslednjem napadu imao priliku da izbori produžetak, ali nije pogodio trojku iz ćoška.

Koš za sreću/Andrej Kranjc

Povod za okupljanje velikog broja učesnika, a i ispunjene tribine na Kalemegdanu, bilo je prikupljanje donacije za Rajkoviće, porodicu koju čine otac Dejan, majka Nina i deca Jana (15), Petra (13) i Simeon (10). Dejan i Nina nisu stalno zaposleni. Dejan je radio kao dostavljač, ali je zbog kile morao da napusti posao i sada drži privatne časove matematike i fizike, te tako izdržava porodicu. Nina ima ozbiljne zdravstvene probleme, preživela je nekoliko moždanih udara. Zbog takvog stanja ona nije u mogućnosti da radi. Zdravstvene probleme ima i Simeon (10) koji boluje od selektivnog mutizma i ima poremećaj ponašanja. Pored privatnih časova koje Dejan drži, porodica živi i od dečijeg dodatka koji dobija od države. Rajkovići su primali i socijalnu pomoć, ali je trenutno ukinuta. Rajkovići su ceo život bili podstanari, a u jednom stanu u kojem su živeli dogodio se i požar. Rešeni da više ne žive takvim životom, pre dve godine su kupili nezavršenu kuću sa 20 ari placa u selu Petrovčić, u opštini Surčin, i tako konačno stekli svoj dom. Međutim, uslovi su izuzetno loši, a sada bi, nakon Koša za sreću, sve moglo da se promeni.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)