KOŠARKAŠKA BOMBA! Još jedan srpski trener u NBA ligi

Novosti online

26. 06. 2023. u 16:56

KADA je nedavno Darko Rajaković postao drugi Srbin u istoriji NBA lige na čelu stručnog štaba jednog kluba iz najjačeg prvenstva na svetu, postavljalo se pitanje kada li će neki sledeći srpski stručnjak dočekati poziv iz elitnog društva i... nije se dugo čekalo.

КОШАРКАШКА БОМБА! Још један српски тренер у НБА лиги

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nakon što su reptorsi Rajakovića zaposlili kao svog šefa stručnog štaba, i to posle njegovog dugogodišnjeg rada u Memfis "grizilijima", on je sebi za saradnika doveo sunarodnika.

U pitanju je Ivo Simović, 44-godišnjak iz Gornjeg Milanovca, koji je od 2001. do 2007. radio sa Zvezdinim podmlatkom, a potom od 2015. bio asistent u koledž timovima Hartforda, Šarlota, Lojole i čuvenom univerzitetu UKLA, gde je bio desna ruka glavnog trenera, Mika Kronina, od juna 2022.

Simović je od 2007. do 2015. radio kao sportski direktor u španskom Espasio Torelodonesu, a upravo tamo je sarađivao sa vršnjakom Rajakovićem.

Informaciju o tome da je Ivo Simović novi Srbin u NBA ligi objavio je Pit Tejmel, novinar ESPN-a, koji je toj vesti dodao i podatak da su pomenuta dvojica srpskih stručnjaka sarađivala još i u otadžbini, pre nego što su se prihvatili inostranih angažmana. 

Podsetimo, pre Memfisa, Darko Rajković (u galeriji ispod ovog pasusa su fotografije sa njegovog predstalja u Torontu) bio je i u razvojnoj ligi, a radio je kao asistent u San Antonio sparsima, Feniks sansima i Oklahoma Siti tanderu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)