"ONI SU KAO DAMA KOJA IDE U ŠOPING": Real Madrid je jedna stara, izraubovana ekipa

Novosti online

09. 05. 2023. u 08:10

Košarkaši Partizana u sredu od 21.00 čas u "Vizink centru" igraju veoma važnu utakmicu plej-ofa Evrolige protiv Real Madrida. Pobeda ih vodi na Fajnal-for, porazom završavaju učešće u ovom takmičenju.

ОНИ СУ КАО ДАМА КОЈА ИДЕ У ШОПИНГ: Реал Мадрид је једна стара, израубована екипа

FOTO: M. Vukadinović

Interesovanje za meč je ogromno, a u razgovoru za Sport klub na televiziji, i selektor Svetislav Pešić je pokušao da oceni mogućnosti crno-belih pred meč u Madridu. 

Selektor Srbije kaže da je ovo tim Reala koji je u tranziciji i koji pokušava da se osveži. 

"Sa Lasom su počeli da osvežavaju tim sa Alosenom i Abaldeom, dva najtalentovanija igrača koja sam ja hteo da dovedem u Barselonu pa se nismo dogovorili sa mojim šefovima u Barseloni. Nažalost, Alosen se povredio i evo već godinu dana ne igra. To je najbolji mladi plejmejker koji je iz Saragose došao tamo. Abalde nikako da se ustali i on stalno ima neke povrede", otkrio je Pešić za "Sport klub". 

A ono šta on vidi kao problem Reala je starost sastava. Tu ima mnogo znanja, kvaliteta, iskustva, ali nema fizike, atletike, trke...

"To je jedna stara ekipa, naravno sa ogromnim znanjem, da ne govorimo o Ljulju i Rudiju. Iza njih stoji karijera, pobede, uspesi, ne samo u Španiji. Ali izraubovana ekipa. Pobediti i takvu ekipu u tim uslovima na strani je teško, ali to je Partizan uspeo. Zašto? Jer su u te dve utakmice bili bolje pripremljeni, imali su taj kontinuitet veoma dobrih igara, pobeđivali su veoma dobre protivnike. Ostvarili su kontinuitet, to je druga godina zajedničkog rada. Tu se sve poklopilo, ne u smislu sreće nego kontinuiteta, rada", dodao je on. 

Posle svega što se desilo u toku ove serije, od velike tuče na drugom meču, suspenzija igrača, pa do tragedije u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar pred treći meč serije, Partizan je zaista prošao mnogo toga. 

"Gledano sa mog aspekta fantastična igra ali s obzirom na ukupnu situaciju ne veliko iznenađenje. Posle toga se desilo dosta stvari nepredvidljivih koje su ipak išle na štetu Partizana. Šta je Madrid pokazao u Beogradu? Ono što je odlika velikih klubova, da mogu iz teške situacije da se vrate i pobede onu prvu utakmicu. To je ekipa stara, mnogo povređenih igrača, i u svetlu toga vidim i ovaj peti meč. Namazani su, iskusni su, koriste sve slabosti protivnika, znaju da istaknu prednosti, da sakriju slabosti, kao ove mlade dame kada krenu ujutru u šoping. Kada ih vidiš pre šopinga i u šopingu, dve različite face. Znači sposobna da zamaskira ono što nema, a istakne ono što ima. Tako i Real Madrid zna da sakrije ono što objektivno nema, a nema atletiku, fiziku i tako dalje, za jednu intenzivnu igru", zaključio je Pešić. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)