NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

POČINJE CRNO-BELA "OKUPACIJA" MADRIDA: "Imamo velike šanse"

V. P.

23. 04. 2023. u 22:55

NEMA sumnje da Željko Obradović mora da se upinje da smanji euforiju u timu na minimum, pre nego što se njegovi igrači sutra u jutarnjim satima ukrcaju na let za Madrid.

ПОЧИЊЕ ЦРНО-БЕЛА ОКУПАЦИЈА МАДРИДА: Имамо велике шансе

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Posle 13 godina čekanja na plej-of groznicu, navijačima Partizana je dozvoljen upliv u ekstazu pred početak bitke za fajnal-for Evrolige sa velikim Realom.

Prve dve utakmice serije na tri pobede biće odigrane u utorak i četvrtak u madridskom "Vizink centru", obe od 20.45 časova, treća i eventualno četvrta u eruptivnom ambijentu beogradske "Arene", 2. i 4. maja od 20.30.

Da desetostruki šampion Evrope nije nedodirljiv videlo se poslednjeg dana marta, kada su crno-beli pred svojih 20.068 fanatičnih sledbenika održali čas košarke kraljevskom klubu (104:90).

- Mislim da imamo velike šanse - mladalački je naoštren Tristan Vukčević, najmlađi prvotimac Partizana koji je tri godine proveo u sistemu Reala. - Imali su neke povrede, ali to ništa ne znači kada se radi o tako velikom klubu. Ovde smo ih ubedljivo pobedili, moramo da nastavimo da igramo kao u poslednjih 20 utakmica. U tom periodu imali smo 15 pobeda i bili najbolji tim Evrolige.

"BLANKOSI" OSAM OD OSAM

REAL je u ovom veku dobio devet plej-of serija i izgubio šest. Kada se detaljnije zaviri u statistiku, vidi se da je bio mnogo uspešniji kada je imao prednost domaćeg terena.

Zapravo, "blankosi" su dobili svih osam kao tim sa boljim učinkom u ligaškom delu, sa procentom uspešnosti od 79,3 odsto (23-6).

Najtrofejniji trener u istoriji evropske klupske košarke je možda i katalizator optimizma koji provejava među crno-belima. Od početka karijere odigrao je 21 plej-of seriju i slavio 20 puta, sa učinkom od 49 pobeda i 13 poraza (procenat uspešnosti 79 odsto). Pobeđivao je sa šest različitih timova, Partizanom, Huventudom, Realom, Benetonom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom.

Otkad su 2005. godine uvedene plej-of serije na tri pobede, deset puta je prokrčio je put do fajnal-fora, po pet sa Panatinaikosom i Fenerbahčeom. Nije uspeo samo 2006, kada je Baskonija zaustavila njegove atinske "zelene".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu