DENVER IMA VIŠE DŽOKERA: Jokić ne mora sve sam, tu su Marej i Porter

V. P.

20. 04. 2023. u 23:33

JEDNA loša četvrtina umalo da poništi prednost domaćeg terena Denvera u plej-of mečevima sa Minesotom.

ДЕНВЕР ИМА ВИШЕ ЏОКЕРА: Јокић не мора све сам, ту су Мареј и Портер

Foto AP

Nagetsi su indolentno prosuli zalihu od 21 poena, ali su se na vreme konsolidovali i poveli 2:0 u seriji (122:113) pred selidbu u Mineapolis, gde će u noći između petka i subote biti odigrana treća utakmica prve runde (3.30).

Nikola Jokić je statistički imao još jedno upečatljivo izdanje, za 37 minuta ostvario je učinak od 27 poena (šut 10/19), devet skokova i isto toliko asistencija. Međutim, ključnu ulogu odigrali su njegov prvi i drugi asistent. Džamal Marej je sa 40 poena ponovo bio najefikasniji igrač Nagetsa, kanadski bek pritisnuo je plej-of taster kao svojevremeno u sezoni završenoj u "balonu" u Orlandu.

- Uradio je toliko dobrih stvari za nas. Borio se s povredom, počinjao sa klupe, pa je dobio ulogu startera. Igra dobro, zaslužio je sve što mu se sada dešava sada. On je definitivno naš najbolji igrač u ove dve utakmice - pohvalio je Jokić saigrača i osvrnuo se na kritičnu treću četvrtinu. - To je samo jedna četvrtina, odigrali smo sedam dobrih na svom parketu. Očekivao sam da oni reaguju, a mi da padnemo.

U poslednjoj deonici iskoračio je Majkl Porter, koji je u završnih 12 minuta ubacio 13 od svojih 16 poena u ovom meču.

- Majk je bio sjajan u tom delu utakmice, baš sam mu malopre rekao da nam je njegova dobra igra donela pobedu. Igrao je sam u jednom momentu. Ovo je tim u kojem svako može da istupi i napravi dobre stvari. Neću da kažem da treba čekati svoju šansu, ali ponekad je stvarno tako - konstatovao je Jokić.

PLEJ-OF

ZAPAD: Memfis - L. A. Lejkers 103:93 - 1:1 (Tilman 22 - Džejms 28), Denver - Minesota 122:113 - 2:0 (Marej 40 - Edvards 41).

ISTOK: Milvoki - Majami 138:122 - 1:1 (Lopez 25 - Batler 25).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu