DENVER ČEKA PROTIVNIKA U PLEJ-OFU: Poželjno jeste, ali koliko je realno da Jokić izbegne Lebrona?

V. P.

10. 04. 2023. u 23:07

LIGAŠKI deo NBA sezone napokon se dokotrljao do kraja, slede plej-in utakmice za sedmo i osmo mesto po konferencijama, nakon kojih će Nikola Jokić i njegov Denver dobiti protivnika u prvoj rundi.

ДЕНВЕР ЧЕКА ПРОТИВНИКА У ПЛЕЈ-ОФУ:  Пожељно јесте, али колико је реално да Јокић избегне Леброна?

Foto AP

Srpski superstar preskočio je poslednji meč sa Sakramentom, budući da su Nagetsi ranije osigurali lidersku poziciju na Zapadu.

Na početku dugog puta ka tituli sastaće se sa timom koji se preko plej-in turnira domogne osmog mesta. Pobednik meča sedmoplasiranih Lejkersa i osmoplasirane Minesote dobiće "broj 7" u plej-ofu, poraženi igra za "osmicu" sa pobednikom duela devetog Nju Orleansa i desete Oklahome. Svakako je poželjno izbeći Lebrona Džejmsa i njegove Lejkerse u prvom kolu, tako da će fanovi Denvera navijati za "jezeraše" u meču sa "vukovima" iz Minesote. Na Istoku će se u plej-inu sastati Majami i Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića u direktnoj borbi za sedmo mesto, poraženi će imati priliku za osmo protiv boljeg iz duela devetog Toronta i desetog Čikaga.

Za sada su poznata dva plej-of para u svakoj konferenciji. Na Zapadu ćemo gledati plej-of seriju na četiri pobede trećeg Sakramenta i aktuelnog šampiona Golden Stejta kao šestog, kao i bitku četvrtog Finiksa i petih Los Anđeles Klipersa. Na Istoku, Džoel Embid i njegova Filadelfija sa trećeg mesta idu na šesti Bruklin, četvrti Klivlend na peti Njujork.

DONČIĆ NE IDE IZ DALASA

ODLUKA Dalasa da odustane od borbe za plej-of pokrenula je spekulacije da će Luka Dončić tražiti da napusti Mevse.- Ne sviđa mi se takva odluka, ali srećan sam ovde, tako da nema razloga za brigu - rekao je Dončić bakon poslednjeg meča Dalasa ove sezone. - Nešto definitivno mora da se menja, prošle sezone smo došli do finala Zapada i dobro se zabavljali. Mislim da je Kajri Irving veliki dodatak našem timu. Naravno, ljudi će pogledati rezultate i reći da nije tako, ali za hemiju i dobre odnose u timu potrebno je vreme.

Poslednju noć uvodnog dela sezone obeležile su tenzije i fizički sukobi saigrača, što se zaista retko viđa. Na klupi Minesote došlo je do oštre rasprave Rudija Gobera i Kajla Andersona, francuski centar odgurnuo je saigrača, ali su ostali sprečili eskalaciju. Skoro identična situacija dogodila se na klupi Klipersa, akteri su bili Mejson Plamli i Bouns Hajlend.

Kada se podvuče crta ispod 82 ligaške utakmice, ostaće žal zbog toga što Jokić nije uspeo da ukrasi fantastičnu sezonu prosečnim tripl-dabl učinkom - 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija. Nedostajalo mu je prosečno 0,2 dodavanja da se pridruži Raselu Vestbruku i Oskaru Robertsonu kao jedinim igračima kojima je to pošlo za rukom.

Zvanje najboljeg strelca pripalo je centru Filadelfije Džoelu Embidu (33,1) i glavnom kandidatu za MVP trofej uvodnog dela sezone, prvi asistent je njegov saigrač Džejms Harden (10,7), dok je najbolji skakač lige litvanski centar u timu Sakramenta Domantas Sabonis (12,3).

ZAPAD

1. Denver 53-29

2. Memfis 51-31

3. Sakramento 48-34

4. Finiks 45-37

5. L. A. Klipers 44-38

6. Golden Stejt 44-38

7. L. A. Lejkers 43-29

8. Minesota 42-40

9. Nju Orleans 42-40

10. Oklahoma Siti 40-42

ISTOK

1. Milvoki 58-24

2. Boston 57-25

3. Filadelfija 54-28

4. Klivlend 51-31

5. Njujork 47-35

6. Bruklin 45-37

7. Majami 44-38

8. Atlanta 41-41

9. Toronto 41-41

10. Čikago 40-42

*Prvih šest idu direktno u plej-of, od 7. do 10. igraju plej-in

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024