NIKOLA JOKIĆ OČARAO SVET: NBA ovo ne pamti, dajte mu odmah treći MVP trofej! (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

24. 12. 2022. u 16:34 >> 16:41

NIKOLA Jokić dva puta osvojio je MVP trofej, a ni u tekućoj sezoni ne stišava se njegova dominacija. Padaju tripl-dablovi kao od šale, a sva je verovatnoća da će Srbin dodatno popraviti poziciju na večnoj listi već u narednim nedeljama.

НИКОЛА ЈОКИЋ ОЧАРАО СВЕТ: НБА ово не памти, дајте му одмах трећи МВП трофеј! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Dvostruki osvajač priznanja za najkorisnijeg igrača sezone, koje sada nosi ime Majkl Džordan, Nikola Jokić nastavlja sa sjajnim partijama u novoj sezoni 2022/23.

Nedavno je stigao, a potom i prestigao legendarnog Vilta Čemberlejna po broju dvocifrenih statističkih parametara u tri kolone (tripl-dabl), a otišao je i korak dalje.

KOŠARKAŠI SA NAJVIŠE TRIPL DABL UČINAKA U NBA

1. Rasel Vestbruk     

194
2. Oskar Robertson 181
3. Medžik Džonson 138

4. Džejson Kid

107
5. Lebron Džejms        105
6. Nikola Jokić 82
7. Vilt Čemberlejn 78
8. Džejms Harden 69

Nikola Jokić je blizu tripl-dabl proseka, što je samo malom broju ljudi u karijeri pošlo za rukom. Jedan od njih nedavno je imao sa impresivnim učinkom od 40 poena 10 asistencija i čak 27 skokova u jednom meču.

STATISTIKA NIKOLE JOKIĆA

Da Nikola Jokić može da po treći put u nizu osvoji trofej MVP igrača govori i njegova nestvarna statistika u sezoni 2022/23.

Nikola je blizu tripl-dabl proseka. Ubacuje 24.9 poena po meču uz 10.9 skokova, i 9.3 asistencija po duelu.

Ono što je takođe intereaantno jeste njegov indeks uspešnosti. Uticaj koji Jokić ima na igru, kada je na terenu iznosi 20.1 (PIE formula sabira poene, procenat šuta, slobodnih bacanja, ofanzivni i defanzivni skok, kao i asistencije, ukradene lopte...)

TABELA NBA LIGE

Nagetsi su trenutno prvoplasirani na tabeli Zapadne konferencije sa 20 pobeda i 11 poraza, koliko imaju i Memfis Grizlisi, a jednu pobedu manje, ali poraz više imaju Nju Orleans Pelikansi na trećem mestu. Aktuelni šampion Golden Stejt na 11. je mestu.

Standings provided by Sofascore

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima