PARTIZAN DOŽIVEO NOVI ŠOK: Prvo poraz u evropskom večitom derbiju, pa u ABA ligi

A. I.

11. 12. 2022. u 20:59 >> 21:03

KOŠARKAŠI Partizana su u 10. kolu gostovali Cedevita Olimpiji u Ljubljani, a meč je obilovao velikom dramom. Na kraju su nakon velike drame domaći igrači slavili rezultatom 77:74 (23:19, 20:24, 20:18, 14:13).

ПАРТИЗАН ДОЖИВЕО НОВИ ШОК: Прво пораз у европском вечитом дербију, па у АБА лиги

FOTO: ABA liga/ Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Partizan je u četvrtak u evroligaškom večitom derbiju poražen od Crvene zvezde, a od toga se ni večeras nisu oporavili.

Partizan je bolje otvorio meč, brzo došao do pet poena prednosti, a potom je usledila serija domaćina od 8:2. Domaćin je do isteka 10 minuta čuvao stečenu prednost i zasluženo na odmor otišao sa 23:19.

U drugoj četvrtini je Partizan pokušavao da uhvati korak, te su u završnici uspeli uspeli i da povedu, iako su imali sedam poena zaostatka, a na poluvremenu je ipak ostalo nerešeno - 43:43.

FOTO: ABA liga/ Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Drama je nastavljena i u trećoj četvrtini gde je domaćin ponovo došao do sedam poena prednosti, ali je četa Željka Obradovića ipak uspela da se vrati.

Smenjivali su se u vođstvu timovi i u četvrtoj deonici. Jogi Ferel i Zoran Dragić bili su odlični u redovima domaćina, dok je na drugoj Strani Janis Papapetru, zajedno sa Zekom Ledejom održavao Partizan.

FOTO: ABA liga/ Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Tek četiri minuta pre kraja za crno-bele prve poene upisao je Kevin Panter, crno-beli su otišli na četiri poena prednosti, a tada je trojkom Ferel prekinuo nalet gostiju.

Minut do kraja, poenima Ferela Cedevita Olimpija otišla je na tri poena prednosti, a da ne ode na pet potrudio se Ledej koji je blokirao njegov naredni pokušaj.

Polovičan je u narednom napadu bio Dante Egzum sa penala, te su zeleni imali priliku da pred poslednji napad odu na plus četiri, ali je napad istekao. 

FOTO: ABA liga/ Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Delovalo je da je Egzum napravio grešku koja crno-bele može da košta pobede, ali je na liniju penala otišao Matijas Lesor, koji je promašio prvo, ne i drugo bacanje. Na kraju, slavili su domaći košarkaši rezultatom 77:74.

Jogi Ferel je domaćina vodio do pobede sa 18 poena, 13 je dodao Dragić, a poen manje Džošua Adams. U Partizanu se istakao Dante Egzum sa 24, dok je 17 poena upisao Joanis Papapetru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)