SAČUVATI NEPOBEDIVOST ARENE: Košarkaši Partizana puni optimizma pred večerašnje gostovanje Makabija

G. KELIĆ

18. 11. 2022. u 10:00

PAUZA u ABA ligi uslo vljena reprezentativnim "prozorima" omogućila je košarkašima Partizana osmodnevno pripremanje između dve evroligaške utakmice.

САЧУВАТИ НЕПОБЕДИВОСТ АРЕНЕ: Кошаркаши Партизана пуни оптимизма пред вечерашње гостовање Макабија

Tanjug / Strahinja Aćimović

U još jednom krugu pakla, koji će pristalice crno-belih prirediti u prepunoj "Štark areni", izabranici Željka Obradovića večeras (20.30) u osmom kolu elitnog takmičenja dočekuju izraelski Makabi.

Dobro je došao beogradskom sastavu nešto razuđeniji raspored između gostovanja Olimpijakosu u Pireju i dolasku ekipe iz Tel Aviva. Kako zbog povratka vazduha u pluća igračima koji su izneli najveći teret u dosadašnjoj sezoni, tako i oporavka onih koji su u poslednje vreme napunili klupsku ambulantu.

Ohrabrujuća vest je to što su na poslednjem treningu sa ekipom radili Dante Eksum, kojeg je mučilo stopalo, i Alen Smailagić, koji ima problema sa kolenom od starta takmičarske godine.

Ipak, dok se popularni Smajli još uvodi u ritam, Eksum bi trebalo da bude u rotaciji večeras, kao i novo pojačanje Vladimir Brodzjanski. Slovak je u sredu doputovao u Beograd iz Turske i odmah se stavio na raspolaganje ekipi.

S obzirom na to da je godinu počeo u Bahčešehiru, fizički se oseća "fit", tako da bi mogao da dobije neke minute za debi. Još više zbog činjenice da će van tima na određeno vreme biti Balša Koprivica, Aleksa Avramović i već pomenuti Smailagić. Kada se na to doda i povratak dvojice reprezentativaca, Danila Anđušića i Uroša Trifunovića, koji nisu putovali u Grčku, trener Obradović će "ponos Izraela" napasti sa mnogo većim "gabaritom" nego što je to bio slučaj protiv pirejskih crveno-belih (tada imao tek sedmoricu igrača u rosteru).

Gosti, koje sa klupe predvodi bivši Obradovićev igrač iz Panatinaikosa Oded Kataš, imaju četiri pobede u ligi koje su izvojevali, kao i Partizan, isključivo na svom parketu. U dom crno-belih stižu posle dva poraza uknjižena na španskim borilištima - u Baskoniji i Barseloni.

Žuto-plavi su ekipa koja je ubedljivo najviše menjala kadar preko leta (došlo 11 igrača!), a kao glavne poluge u moru američkih internacionalaca se ističu naturalizovani Španac Lorenco Braun, Vejd Boldvin i Džoš Nibo. 

DOSADAŠNjI SKOR IZJEDNAČEN

OD starta moderne Evrolige, dva kluba su se sastala 12 puta, a skor je izjednačen (6-6). Navijači kluba iz Humske najviše pamte četvrtfinalnu seriju iz 2010. kada su crno-beli u ukupnom zbiru slavili sa 3:1 i tako obezbedili plasman na fajnal-for u Parizu. U poslednjem okršaju odigranom pre osam godina, Partizan je na svom parketu slavio 72:70

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)