ZVEZDE SE NISU POKLOPILE: Nikola Kalinić govorio o crveno-belima i reprezentaciji

V. P

18. 11. 2022. u 09:00

SKORO da nema navijača Crvene zvezde koji od početka sezone nije zažalio zbog odlaska Nikole Kalinića u Barselonu. Tugu oseća i srpski reprezentativac pri pogledu na dno evroligaške tabele, gde čami njegov prošlogodišnji klub.

ЗВЕЗДЕ СЕ НИСУ ПОКЛОПИЛЕ: Никола Калинић говорио о црвено-белима и репрезентацији

FOTO: M. Vukadinović

Smatra da je to u neku ruku i logično, imajući na umu promenu trenera i gubitak mnogih važnih igrača.

- Znali smo da tako nešto može da se dogodi - priča Kalina u razgovoru za litvanski Basketnews.

- Ipak, mislim da je kiks samo poraz od Zadra. U Evroligi ne možete da očekujete pobede protiv Efesa i drugih velikih timova, ali očekujem da će Zvezda biti dobra ove sezone.

Ističe da je klub, shodno svojim finansijskim ograničenjima, odradio dobar posao u formiranju tima.

- Najbolje bi bilo da mogu da dovedu Stefa Karija, Drejmonda Grina i Nikolu Jokića. Mislim da su dali sve od sebe da naprave dobar tim, samo igrači još ne znaju svoje uloge. Za to je potrebno vreme, možda će ih novi trener malo razbuditi. U Srbiji to zovemo šok terapijom. Imaju dobre delove, potrebno je samo da ih uklope.

Bilo je nagoveštaja da je Kalinić mogao da odradi lidersku ulogu u Zvezdi i ove sezone.

- Žao mi je što se neke stvari nisu poklopile, mislim da smo imali dobru grupu. Sve vreme je postojala mogućnost da ostanem, samo su se stvari odvijale malo sporije nego što je trebalo. Na pitanje da li je tačno da mu klub nije dao dovoljno odgovora o njegovom i statusu drugih igrača, Kalinić odgovara kratko i potvrdno:

- Da, recimo da je bilo tako. Zbog zabrane kluba utakmice nacionalnog tima u kvalifikacijama za SP gledao je iz sobe u Barseloni.

- Najgora stvar za igrača je da gleda utakmicu koju ne može da igra. Nervozni ste jer ne možete da utičete na rezultat. Bio sam ubeđen da ćemo da pobedimo Tursku. Momci su igrali neverovatno, Gudurić je predvodio tim, ali i svi ostali su bili sjajni. Neizbežno je bilo i bolno pitanje o ranoj eliminaciji Srbije na Evrobasketu.

- Mislim da smo naučili da je dovoljno pobediti poenom razlike. Kada smo lako osvojili grupu, verovatno smo svi pomislili da ćemo pobediti Italiju sa 20-30 razlike. Vodili smo šest pogodaka na poluvremenu, što je sasvim u redu, a onda smo možda želeli da nešto promenimo. Ljudi u Srbiji toliko vole košarku da se svaki put nadaju medalji, što je sjajno. Ipak, mislim da je ostatak leta protekao dobro, pobedili smo Grčku u Beogradu i Tursku u Istanbulu. Sada vidimo koliko su te pobede bile važne. Imali smo odličan nastup na Evrobasketu do te utakmice sa Italijom, tako da nije sve bilo loše. Manje-više, bilo je dobro leto. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)