LETONIJA BLIZU MUNDOBASKETA: Grci pregaženi na svom parketu, Srbija to mora da iskoristi

Č. V.

11. 11. 2022. u 20:25

KOŠARKAŠI Letonije ubedljivo su savladali Grčku u Heraklionu sa 60:80 (13:16, 15:20, 17:27, 15:17) u drugoj fazi kvalifikacija za Mundobasket.

ЛЕТОНИЈА БЛИЗУ МУНДОБАСКЕТА: Грци прегажени на свом паркету, Србија то мора да искористи

FOTO: FIBA.Basketball

Baltička selekcija je praktično obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Da bi to ostvarili i matematički potrebno im je da 14. novembra pobede Veliku Britaniju.

"Heleni" su sa druge strane ovim porazo zakomplikovali situaciju. Oni su sada na učinku 4-3, dok Srbija i Belgija uz meč manje imaju po 3-3.

Što se naše selekcije tiče, "orlovi" pravo na kiks nemaju. Do kraja kvalifikacija očekuje ih duel sa Turskom (14. novembar) u Beogradu i gostovanje Grčkoj, ali svakako da poraz "helena" može da raduje i to izabranici Svetislava Pešića moraju da iskoriste.

Letonci su očitali lekciju selekciji Dimitrisa Itudisa. To se najbolje ogleda u tome što su igrači Luke Bankija dobili sve četiri deonice.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Janis Strelnijeks sa 19 poena, pratio ga je Janis Tima sa 17. Na drugoj stani najviše su se istakli Nikolaos Gikas i Konstantinos Gontikas sa po 11. 

Srbija u ovoj rundi gostuje Velikoj Britaniji, a taj možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)