KAKAV BI ŽIVOT BIO BEZ DUŠMANA? Svetislav Pešić konačno progovorio o Milošu Teodosiću

Novosti online

18. 10. 2022. u 08:26

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije se nije proslavila na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u košarci. Ponovo je koban bio poraz od Italije.

КАКАВ БИ ЖИВОТ БИО БЕЗ ДУШМАНА? Светислав Пешић коначно проговорио о Милошу Теодосићу

KSS

Nakon perfektno odigrane grupne faze usledila je gorka pilula za reprezentaciju i navijače. Igrači su se iz Berlina vratili bez selektora Svetislava Pešića koji je produžio svoj boravak u Nemačkoj. Ako se izuzme intervju za sajt Košarkaškog saveza, Pešić se od tada nije pojavljivao u medijima.

Sada je selektor odlučio da prekine sa ćutnjom. On se u emisiji "Top gol by Baho" osvrnuo na minuli period, brojne kritike posle šampionata Starog kontinenta, a ponovio je da nije "odstranio" Miloša Teodosića zbog nediscipline, kako se spekuliše, ali da preuzima odgovornost za takvu odluku.

- Znam odakle te priče dolaze i zbog toga me to previše ne dodiruje, ja sam kao i svi drugi. Svi smo mi isti i pomalo različiti. Posao trenera je da donosi odluke. Njega je neko pozvao, postavio ga, taj trener je to prihvatio i samim tim što je to na obostrani dogovor napravljeno, podrazumeva se da taj trener preuzima odgovornost -  počeo je Pešić, a onda priznao:

FOTO: KSS

 

- Pogrešno je apsolutno i namerno, ali to je medijima zanimljivo... Teodosić nije odstranjen niti zbog discipline niti zbog nediscipline, ja sam to na precizan način objasnio i Milošu i javnosti.

Pešić je podsetio na zasluge Miloša Teodosića vezane za uspehe reprezentacije što niko ne može da mu otme.

- Drugo, on je vi kažete bio zaslužan, ne! On je i dalje zaslužan kao što su i svi ostali zaslužni i pre njega. To ti niko ne može uzeti.

Ne odustaje selektor, smatra da je doneo odluku koja je bila najbolja za ekipu.

FOTO: AP

 

- Ali dođe trener i shvati da ekipa treba da ide u ovom pravcu, a za to su potrebni ti detalji na velikoj slici. To što sam ja vređan, omalovažavan, od određenih mojih kolega ne dodiruje me. Jer kakav bi bio život bez dušmana? Prema tome, bez dušmana nije moguće! On može i da se okrene kao pokretačka motivaciona snaga. Međutim, pošto me dušmani ne dodiruju, ja se ne bavim njima - jasan je bio Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)