ENGLESKOJ I KEJNU PRETI SUSPENZIJA: Sprema se novi skandal na Mundijalu

Novosti online

21. 11. 2022. u 09:01

Svetsko prvenstvo je počelo sinoć u Kataru, a ni drugi dan turnira neće proći bez kontroverza.

ЕНГЛЕСКОЈ И КЕЈНУ ПРЕТИ СУСПЕНЗИЈА: Спрема се нови скандал на Мундијалу

FOTO: Tanjug/AP

Naime, FIFA je kapitenima reprezentacija zabranila da na utakmicama u azijskoj zemlji nose trake sa duginim bojama na ruci, ali se čini da to neće sprečiti Harija Kejna, kapitena Engleske, da na današnjoj utakmici protiv Irana na teren izađe upravo sa takvom trakom, prenosi "Dejli mejl".

Ukoliko se to desi, FIFA je najavila da će igrači biti automatski kažnjeni žutim kartonima, a pretila bi im i potencijalna suspenzija, pa i dalje postoji sumnja da li će se Kejn odlučiti na ovako rizičan korak. 

Do sinoć su vođeni razgovori između Fudbalskog saveza Engleske i FIFE oko postojećeg problema, pa ćemo videti da li je došlo do dogovora oko nošenja trake koja simbolizuje poštovanje prava homoseksualaca, ali i jednakosti uopšte.

Ovo je samo još jedna u nizu kontroverznih situacija u Kataru. Dan pred početak turnira je stigla odluka da se zabrani upotreba alkohola pre i posle mečeva, uprkos sponzorskom ugovoru sa "Badvajzerom", zatim je na ceremoniji otvaranja stadion bio poluprazan, a posle toga je usledio i stampedo, tokom kog je veliki broj ljudi povređen, a razlog je loša organizacija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)