BIĆE TO GRUPA SMRTI: Briljira Srbija, a šta tek reći za Švajcarce i Brazilce

Z. Ćorović

25. 09. 2022. u 22:03

BRILjIRA Piksijeva Srbija, blistaju Švajcarci i Brazilci, rivali sa kojima ćemo igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru.

БИЋЕ ТО ГРУПА СМРТИ: Бриљира Србија, а шта тек рећи за Швајцарце и Бразилце

Manuel Akandži, strelac i asistent protiv Španaca Foto AP

Sajdžije su u subotu uveče, u okviru A divizije Lige nacija, napravili još jedno veliko iznenađenje - pobedili su Špance sa 2:1, i to u Saragosi, na punoj "Romaredi". Ovim trijumfom pobegli su sa poslednje pozicije i preskočili Čehe, koje će dočekati sutra uveče (20.45) u Sent Galenu. To će biti derbi začelja, meč koji će odlučivati koja će se ekipa preseliti u niži rang.

Izabranci Murata Jakina naneli su Špancima prvi poraz posle godinu dana, golovima Akandžija u 21. i Embola u 58. minutu, domaćin je uspeo samo da u 55. nakratko izjednači preko Albe. Najnovijim podvigom Švajcarci su samo potvrdili ono što je godinama poznato, da su jaki i čvrsti, trvd orah i za selekcije na najvišem nivou, što se videlo i letos, kada su pobedili Portugaliju (1:0).

Španci su se hvalili kako četiri godine nisu primili gol posle kornera, protiv Švajcaraca to im se desilo dva puta. Novi štoper Mančester sitija Manuel Akandži prvo je odlično skočio i pogodio posle centaršuta Rubena Vargasa, kod drugog gola je prosledio loptu do Brila Emboloa, kome je bilo lako da je sprovede u mrežu.

Foto AP

 

Švajcarci su odigrali odličan meč, a njihov selektor Murat Jakin je izveo standardnu formaciju 4-2-3-1: Zomer - Vidmer, Akandži, Elvedi, Rodrigezom - Džaka, Frojler - Sou, Šaćiri,Vargas - Embolo. U nastavku su igrali još Zakarija, Stefen, Endoje, Ebišer.

Nešto ranije, Brazilci su se poigravali sa Ganom u prijateljskom meču koji se igrao u Avru - 3:0. Sva tri pogotka pala su u prvom poluvremenu, istakao se dvostruki strelac Rišarlison, koji je eksplodirao otkako je letos prešao iz Evertona u Totenhem. Trojku je otvorio Markinjos, štoper Pari Sen Žermena, a Brazilci su uputili čak 21 udarac na gol Gane. "Karioke" igraju ofanzivno i lepršavo, ne priča se tek tako da je ova generacija koju predvodi selektor Tite najbolja u prethodnih 20 godina. Poslednju proveru pred meč sa Srbijom u Kataru 24. novembra Brazilci će imati sutra u prijateljskom meču sa Tunisom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)