NEĆE BITI DOSADNO, NI NAJMANJE! Real u Madridu čeka Gvardiolin Mančester siti - Liga šampiona ulazi u burnu završnicu

N. I.

08. 04. 2024. u 18:45

OKIĆEN milijardama naftaških dolara, sa sjajnim trenerom na klupi, sa trofejnom istorijom novijeg doba, sa zanimljivom legijom stranaca na terenu, Mančester siti sutra dolazi u renoviranu kuću najtrofejnijeg kluba u Evropi.

НЕЋЕ БИТИ ДОСАДНО, НИ НАЈМАЊЕ! Реал у Мадриду чека Гвардиолин Манчестер сити - Лига шампиона улази у бурну завршницу

FOTO: Jutjub/Real Madrid FC

Šta su Gvardioline ispijene flašice vode naspram Ančelotijevih silnih guma za žvakanje je samo jedan manji deo zanimljivosti na nivou trivija koje zaokupljaju pažnju fudbalskih navijača. Ali, šta je fudbalsko znanje Vinisijusa i rodriga naspram šmeka u nogama koje nosi Foden ili sirove snage koju na teren "prosipa" Haland, videćemo u prvoj epizodi polufinala Luge šampiona koju ečeras na stadionu "Santjago Bernabeu" igraju Real Madrid i Mančester siti. Tu je i Džud Beleingem koji će deo svog repertoara sigurno pokazati pod svetlima pozornice. Možda, dovoljno da se dodatno digne pritisak i navijačima i selektoru fudbalske reprezentacije Srbije.

Druga epizoda se igra za dve nedelje na svetloplavoj strani Mančestera, a samo jedna stvar je zagarantovana pred ovaj duel koji preti da preraste u epski i fudbalski. Neće vam biti dosadno ! Zagovornici ideje da ne može engelski klub, do pre desetak godina potpuno nebitan na fudbalskoj mapi, da parira kod kuće ni imenjaku sa "old traforda", ili Liverpulu, pa čak i Notingem foretsu, su možda i u pravu. Ali to je pogled u prošlost. Pogled u sadašeost kaže a aktuelni prvak Evrope dolazi u Madrid, da je na putu da odbrani titulu i da želi da možda zablista i u velikom finalu LŠ 1. juna na "Vembliju". Ovo "možda" je pred Siti i dva četvrtfinalna meča stavio Real Madrid...

- Ovo polako prerasta u neku vrstu tradicije. Tri godine zaredom igramo protiv kralja ovog takmičenja i sugurno će da bude zanimljivo i ovog puta - najavljuje Pep Gvardiola svoj i dolazak svoje ekipe u Madrid.

I podseća da je prošle godine u maju sve bilo lako i prelako, 1:1 u Madridu, 4:0 u Mančesteru, kasnije i osvajanje prve titule prvaka Evrope u istoriji "građana". Ipak, ono što se dešavalo u četvrtfinalu LŠ krajem aprila i početkom maja 2022. godine je i dalje rana koja krvari na Gvardiolinom ponosu i sujeti. Bilo je 4:3 u Mančesteru, pa do 90. minuta i 1:0 za goste u Madridu. Onda se niotkuda u 90. i 91. minutu pojavio Rodrigo, odveo meč u produžetak, a tamo Sitiju presudio Benzema.

I sada se ova dva kluba sastaju na istom mestu, istim povodom. Biće ludo i nezaboravno! Osim, ako nema onih koji će ipak da gledaju šta se dešava u Londonu, gde osokoljeni Arsenal dočekuje izmrcvareni i osramoćeni Bajern Minhen kojeg u Bundesligi preslišava ko god hoće.

Raspored 1/4

Utorak

Arsenal - Bajern 21.00

Real - Mančester s. 21.00

Sreda

Atletiko - Borusija D. 21.00

PSŽ - Barselona 21.00

*Revanši 16. i 17. aprila.

** Polifinale: Ars/Baj - Real/Man, Atl/Bor - PSŽ/Bar.

Do sada deset sudara

REAL Madrid i Mančesrter siti su se do sada deset puta sastajali u mečevima Lige šampiona. Rivalstvo je počelo davne 2012. godine dvomečom u grupnoj fazi (4:0 za Real u Madridu, 1:1 u Mančesteru). Sve u svemu, tri pobede Reala, četiri trijumfa Sitija i samo jedan remi u dosadašnjim sudarima ova dva kluba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)