REAL MADRID PODNEO TUŽBU: Vinisijus Žunior opet vređan na rasnoj osnovi

Tanjug

15. 03. 2024. u 15:51

FUDBALSKI klub Real podneo je tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog rasnih uvreda na račun Vinisijusa Žuniora u blizini Olimpijskog stadiona "Monžuik" u Barseloni i stadiona Atletiko Madrida pre utakmica Barselona - Napoli i Atletiko - Inter u Ligi šampiona.

РЕАЛ МАДРИД ПОДНЕО ТУЖБУ: Винисијус Жуниор опет вређан на расној основи

FOTO: Tanjug/AP

U saopštenju "kraljevića" se navodi da se od Tužilaštva traži da od snaga bezbednosti zatraži postojeće snimke na obe lokacije kako bi se identifikovali autori navedenih uvreda.

- Real osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje koji su se, nažalost, više puta dešavali protiv našeg igrača Vinisijusa Žuniora. Naš klub će nastaviti da radi na odbrani vrednosti fudbala i sporta, i ostaće čvrst u borbi za nultu toleranciju pred ovakvim odvratnim epizodama kakve se dešavaju u poslednje vreme - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Real Madrid je ovog petka saznao da će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv Mančester sitija, dok je tim sa "Santijago Bernabeua" prvi u španskoj ligi sa 69 bodova, ima sedam više od protiv pratioca Đirone.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA KATAIJA: Sjajan prijem i završnica "desetke" Crvene zvezde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu