GOTOVO JE! Aleksandar Pavlović izabrao reprezentaciju za koju će nastupati

Novosti online

11. 03. 2024. u 09:06

NEMAČKA ili Srbija? Dilema koju je Aleksandar Pavlović rešio ako je verovati tamošnjim medijima.

ГОТОВО ЈЕ! Александар Павловић изабрао репрезентацију за коју ће наступати

FOTO: Tanjug/AP

Naime, trebalo bi da fudbaler minhenskog Bajerna uskoro dobije poziv selektora Nemačke Julijana Nagelsmana, prenosi nemački "Bild", čime se stavlja tačka na sva nagađanja za koji nacionalni tim će nastupati. 

Vezista Bavaraca bio je na raskrsnici između seniorskog tima Srbije i Nemačke, nakon što se izbor čije će boje braniti intenzivirao sa pozivom u mladu reprezentaciju "pancera".

Antonio di Salva, selektor Nemačke do 21 godine, pozvao ga je za mečeve protiv tzv. Kosova (22. mart) i Izraela (26. mart) u kvalifikacijama za EURO, ali su se planovi promenili u skladu sa onim koje ima FSS.

Delegacija FS Srbije je za vikend u Minhenu posetila igračeve roditelje te ih uveravala da njihov sin treba da odabere seniorsku reprezentaciju domovine svojih roditelja.

Bili su to dovoljni signali čelnicima u nemačkom savezu da je vreme da reaguju.

Foto: Profimedia

 

"Trenutno stanje je takvo da će Aleksandar Pavlović ovog meseca dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju Nemačke za prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije", piše Bild i objašnjava pozadinu te odluke:

"Razlozi zbog kojih ga je Julijan Nagelsman odlučio zvati su fenomenalne igre u dresu Bajerna, ali i činjenica da ga Srbija pokušava nagovoriti da igra za njih i da bude deo tima koji će igrati na Evropskom prvenstvu"

Nemačka 23. marta protiv Francuske, a 26. protiv Holandije igra prijateljske utakmice, a o slučaju Pavlovića je govorio njegov saigrač iz Bajerna i reprezentativac Nemačke Leon Gorecka.

- Ovo je odluka koju svako mora da donese za sebe, ali ako bih mogao da dam preporuku Aleksu, izabrao bih Nemačku da sam na njegovom mestu. Veliki sam fan Aleksa koji igra totalno slobodno u ovom trenutku. To je i za mene lično veoma dobro. Zabavno je videti ga kako uživa u svakoj sekundi na terenu - rekao je Gorecka.

Podsećanja radi, Pavlović je odigrao ukupno 17 utakmica za Bavarce, na kojima je postigao dva gola i upisao dve asistencije. Protiv tima iz Rima je imao svoj debi kao starter u Ligi šampiona.

Za sada ima dva nastupa za reprezentaciju Nemačke do 20 godina.

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu