USPELA ŽALBA: Everton "lakše diše", vraćeni mu oduzeti bodovi - ali ne svi!

Novosti online

26. 02. 2024. u 15:00

Engleski premijerligaš Everton ostao je u novembru 2023. bez deset bodova odlukom čelnika takmičenja zbog kršenja propisa o fer-pleju, ali žalba mu je (donekle) urodila plodom.

УСПЕЛА ЖАЛБА: Евертон лакше дише, враћени му одузети бодови - али не сви!

FOTO: EPA

Naime, nezavisna komisija za žalbe Fudbalske asocijacije Engleske (FA) objavila je danas da je Evertonu umanjena kazna oduzimanja bodova sa prvobitnih 10 na šest, zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.


Klub iz Liverpula je u novembru prošle godine kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova i tada su "karamele" priznale da su prekršile pravila finansijskog fer-pleja, što je rezultiralo gubitkom 124 miliona funti, 24 miliona više od dozvoljenog. 


Everton sada ima 25 umesto 21 boda i skočio je na 15. mesto tabele, ispred Notingem Foresta i Brentforda.


"Dok klub još razmatra odluku Nezavisne komisije, zadovoljni smo što je naša žalba rezultirala smanjenjem bodovnih sankcija. Bez obzira na ovu odluku i pozitivan ishod, klub ostaje u potpunosti posvećen saradnji sa Premijer ligom u vezi sa tekućim postupcima pokrenutim za obračunski period koji se završava u junu 2023. godine. Klub još uvek razmatra šire implikacije ove odluke i u ovom trenutku neće davati dalje komentare", piše u saopštenju Evertona.
 

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!