A NA TERENU S POGREŠNIM NADIMKOM... Kako je kapiten Partizana otvorio vrata do važne pobede u trci za titulom

N. Iljukić

24. 02. 2024. u 16:59

NA fudbalskom terenu u Surdulici, nedostojnog čak i zemalja "trećeg sveta" fudbaleri Radnika i Partizana morali su da zarađuju svoju platu. Posle stotinak minuta igre (jedan minut nadoknade u prvom, ukupno devet u drugom poluvremenu), Partizan je pobedio 2:1 (0:0). Stigao je do golova na, verovatno, jedini mogući način na blatnjavoj "surduličkoj bombonjeri". Ko god je dao ovaj nadimak tom stadionu, imao je debeli lokalpatriotski motiv.

А НА ТЕРЕНУ С ПОГРЕШНИМ НАДИМКОМ... Како је капитен Партизана отворио врата до важне победе у трци за титулом

FOTO: FK Partizan

Jedan iole normalan prekid, lopta iz kornera s desene strane u 70. minutu, snalažljivi kapiten Partizana Svetozar Marković i mala pomoć štopera domaćina, kojeg je lopta okrznula i prevarila golmana Ranđelovića, bili su dovoljni detalji u scenariju po kojem je "parni valjak" pronašao izlaz iz tunela u koji je ušao i umalo se u njemu zaglavio.

Gosti su na ovaj meč došli debelo oslabljeni. Prvi strelac lige i prvi napadač crno-belih Mateus Saldanja je još povređen. Njegov "dubler" Nemanja Nikolić je imao četiri žuta kartona, a odbegli Ksander Severina je u Holandiji, uz dobru internet konekciju, mogao da vidi kako igra ekipa u koju će on možda da se vrati. Možda...

Partizan je vrata do pobede mogao da otvori već u 6. minutu, ali je Samed Baždar, iznuđeno rešenje u špicu Duljajevog napada, promašio prvu od tri izgledne šanse. Iskupio se za sve promašaje u 92. minutu kada je oberučke iskoristio poklon Ilije Milićevića na polovini terena. Domaćinu su svirana dva penala. Prvi je iz VAR sobe poništen u 60. minutu, drugi je realizovan u 94. Lider je na kraju dodatno huknuo u fenjer poslednjeg tima na tabeli.

Bilo je mnogo teško

IGOR Duljaj, trener Partizana je priznao posle pobede u Surdulici.

- Bio je ovo mnogo težak meč, jer smo imali previše problema oko sastava tima. Najvažnija je ipak pobeda i nova tri boda. Kolegi dušanu Đorđeviću želim da uspe u borbi za opstanak - kaže Duljaj.

A Dušan Đoređvić je bio takođe iskren:

- Partizanu nismo želeli da pretimo ni pre ovog meča. Od igrača sam očekivao da sebi i svima dokažu da mogu da se nose sa favoritom. Donekle smo to i uspeli.

RADNIK - PARTIZAN 1:2 (0:0)

STRELCI: Šovšić u 94. minutu (iz jedanaesterca) za Radnik, a Marković u 70. i Baždar u 92. minutu za Partizan. Gradski stadion u Surdulici: Gledalaca: 1.500. Sudija: Miloš Milanović 6.

RADNIK: Ranđelović 7 - Sadik 5,5 (84. Martinkevič -), Milićević 5, Oreščanin 6, Gašić 6 (77. Bogdanović -) - Jovanović 5,5 (78. Hajdarević -), Šovšić 6 - Duronjić 6, Jović 6, Tomašević 5,5 - Zajmović 5,5 (63. Čumić 5,5).

PARTIZAN: Jovanović 7 - Stojković 6, Kovačević 6, Marković 7, Antić 6 - Ovusu 6 (62. Kastiljo 6), Zahid 6,5 - Kalulu 6 (88. Trifunović -), Natho 6 (78. Šćekić -), Goh 6,5 - Baždar 6,5.

Igrač utakmice: Svetozar Marković (Partizan) 7.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!