KAKAV ODGOVOR! Huligani Dinama iz Zagreba zgrozili svet, a evo šta su tim povodom uradili navijači Hajduka iz Splita

Novosti online

05. 02. 2024. u 18:04

Nepunih mesec dana nakon što je je grupa huligana, za koje se pretpostavlja da su pristalice zagrebačkog Dinama, u Vukovaru pretukla nekoliko maloletnika, navodno jer su čuli da pričaju ekavicom (što bi značilo da su Srbi a time i "legitimna meta" za jeziv napad), navijači "modrih" iz glavnog grada Hrvatske su još jednom zgrozili svet, a onda je usledio i nesvakidašnji odgovor njihovih rivala koji vole Hajduk iz Splita.

КАКАВ ОДГОВОР! Хулигани Динама из Загреба згрозили свет, а ево шта су тим поводом урадили навијачи Хајдука из Сплита

Foto: Profimedia

Podsetimo, pripadnici navijačke grupe "Bed blu bojs", koji upravo bodre Dinamo Zagreb, priredili su neddavno skandal na severu Hrvatske.

U gradu Koprivnici, navijači "modrih" su jednog siromašnog mladića koji ima oblik autizma - maltretirali samo zato što navija za Hajduk.

Tukli su ga i terali da viče "Dinamo! Dinamo!".

Čak je i hrvatska javnost bila zgrožena ovim nečovečnim činom, pa su se odmah mnogi pokrenuli da pomognu tom dečaku, koji u vrlo skromnim uslovima živi sa majkom.

Neki od navijača splitskog Hajduka su odmah poslali ovom momku i njegovoj majci drva za ogrev, ali se ispostavilo da oni ne samo da žive isključivo od minimalne socijalne pomoći, već u kući bez kupatila, koja je pred rušenjem, digla je na noge mnogo više ljudi.

Činjenica da je, uprkos tome što je autističan, dečak bio maltretiran od strane Dinamovih huliana - zgrozila je mnoge, ali i podigla je svest okoline o situaciji u kojoj ova mala porodica živi, pa se ta situacija naglo popravila.

Naime, hrvatski mediji javljaju da su navijači Hajduka - kupili kuću za ovu malu, siromašnu a napadom Dinamovih huligana i uznemirenu porodicu.

Ispostavilo se, naime, da bi obonva postojeće bila preskupa, jer su zidovi napukli, trebalo je raditi i nove temelje i renovirati kopmpletan krov. 

Zato su članovi Društva prijatelja Hajduka iz Šibenika skupili novac i kupili kuću od 90 metara kvadratnih, sa dve spavaće sobe, hodnikom, dnevnim boravkom, kupatilom, kuhinjom, ostavom, garažom, mesta za drva, a tu je i 16 kvadrata okućnice.

Oni najavljuju da se akcija nastavlja, kako bi se ova kupljena kuća - renovirala da bude potpuno funkcionalna.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!