NE MISLIM VIŠE O PONUDAMA! Samed Baždar rešen da konačno izbije u prvi plan u partizanu

M. Blažić

04. 02. 2024. u 21:06

PITANjE bonusa upražnjeno odlaskom Mihajla Ilića u Bolonju (p)ostalo je jedno od gorućih u Partizanu, a ni dvonedeljne pripreme na Kipru nisu dale konačan odgovor na pitanje koji mladić će se od prvog prolećnog kola u Ivanjici protiv Javora ustaliti u startnoj postavi.

НЕ МИСЛИМ ВИШЕ О ПОНУДАМА! Самед Баждар решен да коначно избије у први план у партизану

FOTO: FK Partizan

Na osnovu viđenog u tri kontrolna meča protiv Lučanaca, Aja Nape i Boteva iz Vrace, utisak je da su "favoriti" Nemanja Trifunović i Samed Baždar i da pet dana pred premijeru imaju gotovo iste šanse da se nađu među 11 najboljih.

Momak rođen u Novom Pazaru već neko vreme balansira između startne postave i klupe, nekako mu uvek malo fali da se ustali na glavnoj sceni, sada je utisak da nikad nije bio bliži prilici koju "vreba" već duže vreme. O Baždarovoj preporuci treneru Igoru Duljaju dovoljno govore dva gola i asistencija protiv Mladosti iz Lučana, kao i odlična partija u duelu sa Aja Napom koja nije krunisana konkretnim učinkom za statističke kolone.

- Zadovoljan sam i malo umoran. Mislim da sam nekako sa glavom i fizički tu. Samo sam usmeren prema Partizanu. Verujem da sam iščistio taj put, ne ulazim u razne priče da li postoji interesovanje nekog kluba, da li ću preći ovde ili onde. Fokusiran sam na ovo ovde i to je verujem glavni razlog boljih partija - iskren je Baždar, koji je na Kipru napunio 20 godina.

Tokom leta je često pominjan Hofenhajm kao naredna stanica u njegovoj karijeri, bilo je interesovanja i iz Turske i Francuske, a to je neminovno uticalo na mladog napadača.

- Bilo je svaki čas nečega, ne znam ni sam koji sve klubovi nisu dovođeni u vezu sa mnom. Spreman sam sada za sve izazove, fizički u potpunosti. Šef Duljaj je sada zadovoljan mojim radom, pristupom. Nadam se samim tim i većoj minutaži tokom proleća i naravno da ću opravdati očekivanja.

Tokom prvog dela prvenstva Baždar se devet puta pojavio na terenu, uvek kao rezerva i nijednom nije imao priliku da se pokaže i dokaže više od 20 minuta.

- Iskreno, nisam zadovoljan minutažom u prvom delu. Jako je teško kad uđeš da za pet minuta ili malo više nešto konkretno uradiš. Izgorim od želje, hoću sve, da je lopta stalno kod mene, a to ne ide tako, nerealno je u takvoj situaciji očekivati nešto više. Nadam se da ćemo napraviti neku varijantu da bude dobro i Partizanu i meni. Ako dobijem šansu sve ostalo je u mojim rukama.

Posle svega deluje da su "bubice" u glavi ostale iza potencijalnog prolećnog bonusa kluba iz Humske.

- Kada bih ponovo razmišljao o inostranstvu i gde ću otići posle Partizana ne bi se dobro završilo. Ne smem da posle dva gola razmišljam gde ću i šta ću, sada samo Partizan. Osećam i da imam više slobode. U svakom smislu mi sve deluje bolje, fizički lakše izdržavam. Ako dobijem pravu priliku siguran sam da ću je iskoristiti na najbolji način - samouvereno je završio momak koji je odavno projektovan kao dobra klupska prodaja u određenom trenutku. n

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!