DEBAKL HRVATSKE! Kakav fudbalski šok, Hrvati možda ostaju bez plasmana na EURO 2024! (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2023. u 22:42 >> 23:00

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu su došle do završnice, a rezultati koji se ovih dana dešavaju - iznenađuju mnoge. Hrvatska se našla u centru pažnje baš zbog neuspeha. I to drugog uzastopnog.

ДЕБАКЛ ХРВАТСКЕ! Какав фудбалски шок, Хрвати можда остају без пласмана на ЕУРО 2024! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon poraza od Turske pred svojom publikom, čime su propustili priliku da se sa tim rivalom izjednače na čelu tabele, Hrvati su otišli na gostovanje trećeplasiranom Velsu, sa nadom da će se tamo iskupiti za pomenuti kiks.


Ali, ne samo da do iskupljenja nije došlo, već je Hrvatska izgubila od Velsa sa 2:1 i trenutno je treća na tabeli grupe D. A iz svake grupe po dve najbolje selekcije idu na EURO 2024, dok će ostali taj šampionat gledati putem malih ekrana.


Hrvatska je na treću poziciju (ima sada isto bodova kao Vels, ali lošiji učinak u međusobnim susretima, jer je kod kuće sa "zmajevima" odigrala 1:1) pala zahvaljujući golovima Harija Vilsona.


Donedavni saigrač Aleksandra Mitrovića u Fulamu je, najpre, u 47. minutu odlično proigran od Bruksa i, na lob-asistenciju, odgovorio lobovanjem Livakovića...

... a onda je 60. minutu doneo 2:0 Velsu.

Tada je rezervista domaćih, Danijel Džejms, maltene u prvoj akciji u kojoj je učestvovao od ulaska, odlično ubacio loptu u peterac a Vilson bio brži od Vide i glavom, vrlo lukavo, poslao loptu u mrežu Hrvata (VIDEO).

Sve što su "vatreni" uspeli da urade jeste da preko Pašalića, u 75. minutu, na asistenciju Luke Modrića koji je ušao u istoriju fudbala na ovoj utakmici - smanji na 2:1, ali dalje od toga hrvatska reprezentacija nije mogla.

Na tabeli grupe D vodi Turska sa 16 bodova i utakmicom više, Vels i Hrvatska imaju po 10, Jermenija 7, Letonija 3. 

Velšani gostuju 18. novembra Jermeniji, a 21. dočekuju Turke, dok Hrvati u pomenutim terminima igraju protiv već otpisanih Letonaca u gostima, pa onda protiv Jermena kod kuće. A zbog ustaškog skandala koji se nedavno desio, moguće je da ta utakmica Hrvatska - Jermenija bude odigrana bez prisustva publike.

Španci sa sobom "poveli" i Škote na EURO 2024, Turska takođe učesnik


Fudbalske reprezentacije Španije, Škotske i Turske izborile su večeras plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj.

Španija je u Oslu pobedila selekciju Norveške 1:0 u meču grupe A kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Jedini gol na utakmici postigao je Gavi u 49. minutu. Sudije u VAR sobi su nekoliko minuta proveravale da li se radilo o ofsajdu, ali je na kraju odlučeno da je pogodak regularan.


Pobeda Španije nad Norveškom donela je i selekciji Škotske plasman na EP 2024. u Nemačkoj. Španija i Škotska imaju po 15 bodova iz šest mečeva i do kraja kvalifikacija odigraće još dva meča. Norveška je treća sa 10 bodova iz sedam utakmica, a do kraja kvalikacija odigraće samo još jedan duel. 

U grupi u kojoj su Velšani i Hrvati, Turska je u Konji pobedila Letoniju 4:0 golovima Junusa Akguna u 58, Čenka Tosuna u 83. i 92. i Kerema Akturkoglua u 87. minutu i izborila plasman na Evropsko prvenstvo. To je uspela jer je u međusobnim duelima bolja i od Velsa i od Hrvatske.

Kvalifikacije za EURO 2024 - rezultati mečeva igranih u nedelju

Grupa A: 

Norveška - Ššanija 0:1 (0:0)
Gruzija - Kipar 4:0 (0:0)
Tabela: Španija 15 (odigrala 6 od 8 utakmica), Škotska 15 (6), Norveška 10 (7), Gruzija 7 (6), Kipar 0 (7)

Grupa D: 

Turska - Letonija 4:0 (0:0)
Vels - Hrvatska 2:1 (0:0)
Tabela: Turska 16 (odigrala 7 od 8 mečeva), Vels 10 (6), Hrvatska 10 (6), Jermenija 7 (6), Letonija 3 (7)

Grupa E:

Češka - Farska Ostrva 1:0 (0:0)
Poljska - Modlavija 1:1 (0:1)
Tabela: Albanija 13 (odigrala 6 od 8 utakmica), Češka 11 (6), Poljska 10 (7), Moldavija 9 (6), Farska Ostrva 1 (7)

Grupa I:

Švajcarska - Belorusija 3:3 (1:0)
Rumunija - Andora 4:0 (3:0)
Tabela: Rumunija 16 (odigrala 8 od 10 mečeva), Švajcarska 15 (7), Izrael 11 (6), tzv. "Kosovo" 7 (7), Belorusija 6 (8), Andora 2 (8)

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana