KAD SU RUSKI NAVIJAČI VIDELI ŠTA SE DESILO NA KOSMETU... Evo kakva reakcija je usledila u Moskvi (FOTO)

Novosti online

28. 09. 2023. u 12:32

Posle tragičnih događaja u južnoj srpskoj pokrajini, a trojica Srba ubijena su na Kosovu i Metohiji ovog vikenda, ne samo da je u našoj zemlji proglašen Dan žalosti, već je u sredu reakcije bilo i u drugim državama.

КАД СУ РУСКИ НАВИЈАЧИ ВИДЕЛИ ШТА СЕ ДЕСИЛО НА КОСМЕТУ... Ево каква реакција је уследила у Москви (ФОТО)

foto:AP

"Novosti" su vam već javile o tome kako su reagovali navijači atinskog Olimpijakosa na ova dešavanja, ali oni nisu bili jedini koji su se tim povodom oglasili.

Bilo je reakcija i u Crnoj Gori, a i u - prestonici Ruske Federacije.

Rusija godinama podržava teritorijalnu celovitost Srbije, a da to nije samo stav političkog vrha, pokazuju redovno i tamošnje navijačke grupe. Ovoga puta su u centru pažnje bile pristalice Spartaka iz Moskve, inače Zvezdinog "bratskog kluba".

Oni su u glavnom gradu Rusije razvili veliki transparent na kome je bilo ispisano ime ubijenog Stefana Nedeljkovića, inače navijača Crvene zvezde, i to u sklopu poruke "Slava Stefanu i svim srpskim palim herojima!".

Navijači moskovkosg Spartaka / Foto: FK Spartak Moskva

Podsetimo, u Beogradu se u sredu uveče kod Hrama Svetog Save okupilo dve-tri hiljade ljudi koji su palili sveće odajući počast tragično stradalim sunarodnicima sa KiM. Na platou ispred Hrama bile su postavljene fotografije stradalih.

Bile su prisutne i srpske navijačke grupe "delije", "grobari", "taurunum bojsi", "plava unija", koje su zajedno su odale poštu stradalima u Banjskoj kod Zvečana.

Vlada Republike Srbije proglasila je na vanrednoj sednici 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na KiM u kojim su stradali S. N., I. M., B. M. 

I u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 26, 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan.

Inače, četiri osobe koje su privedene nakon incidenta u selu Banjska, gde je došlo do vatrenog obračuna sa takozvanom kosovskom policijom, puštene su na slobodu u sredu. Specijalno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da su ove osobe puštene u odsustvu dokaza koje je iznela policija.

Bonus video: KOSOVO JE SRBIJA! Navijači Olimpijakosa odali počast srpskim žrtvama na Kosmetu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)