BRAVO, BRAĆO RUMUNI! Fudbaler sa Kosova će skupo platiti provokaciju Srba

Novosti online

28. 09. 2023. u 11:58

ALBANSKI provokator Albion Rahmani postigao je gol u pobedi Rapida protiv Kluža (3:1), a pobedu je slavio u stilu Džerdana Šaćirija i Granita Džake, rukama je pokazao znak orla, simbol velike Albanije.

БРАВО, БРАЋО РУМУНИ! Фудбалер са Косова ће скупо платити провокацију Срба

Foto: Profimedia

Rahmani je i posle utakmice nastavio da podbada Srbe tokom kratke izjave medijima, a sad mu preti suspenzija. Kako prenose mediji u Rumuniji, zbog političkog gesta Rahmani bi mogao da bude suspendovan od jedne do šest utakmica, prema pravilniku tamošnjeg Fudbalskog saveza. 

-  Ja sam s Kosova i albanske krvi. Slaviću znakom orla kada god je to moguće, želim da ohrabrim Albance da urade isto. Ja sam profesionalni fudbaler, a poruka koju su navijači pokazali tokom naše utakmice s Rumunijom nije politička. Ne želim da ulazim u političke rasprave -  rekao je Rahmani posle meča u kratkoj izjavi novinarima.

Mučka provokacija igrača Rapida usledila je samo nekoliko dana nakon što su ubijeni Srbi u selu Banjska u okršaju sa tzv. kosovskom policijom. Ne sumnjamo da je na ovaj način želeo i da se osveti Rumunima, čiji su navijači u utakmici protiv lažne države u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo istakli transparent "Kosovo je Srbija", jer naše komšije ne priznaju takozvano Kosovo. 

Zbog pomenutog poteza navijača fudbalska reprezentacija Rumunije kažnjena je od strane Međunarodne fudbalske unije (UEFA). Rumunija će naredni meč, na kojem će im protivnik biti Andora, igrati pred praznim tribinama. Inače, Rapid nije dozvolio Rahmaniju da daje izjave nakon prve utakmice u šampionatu posle haosa na meču sa takozvanim Kosovom. Objasnili su novinarima da ima zdravstvenih problema te da zbog toga ne može da priča, a navodno je završio u bolnici zbog problema sa zubom.   

Ovo nije jedina provokacija igrača lažne države. Viktor Dika, fudbaler ekipe Botosani, podigao je prašinu pošto je rukama napravio orla na plakatu koji je najava meča Botosani - Rapid u Kupu Rumunije. Bezobrazno kaže da njegov potez nije ništa posebno, te da nama nikakve veze sa Kosovom.

- Kakve veze ima sa Albanijom, Kosovom ili Rahmanijem? Obećao sam sestri da ću napraviti leptira na TV-u. To je "leptir" - pravio se Englez Viktor Dikan iako svi znaju da nije pokazao leptira nego "albanskog orla".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave