TRAJKOVIĆ PRED RADNIK: Pravo je vreme da se donesu bodovi sa gostovanja

Novosti online

21. 09. 2023. u 22:27

U osmom kolu Mocartbet Superlige Srbije ekipa Radničkog gostovaće jedini put južnije od Niša u ovogodišnjem elitnom rangu takmičenja, Radniku iz Surdulice. Meč je na programu u petak od 16 časova, a ovaj duel najavili su šef stručnog štaba Nišlija, Nikola Trajković i kapiten ekipe, Aleksandar Pejović.

ТРАЈКОВИЋ ПРЕД РАДНИК: Право је време да се донесу бодови са гостовања

M. Vukadinović

Nakon pobede u prethodnom kolu pred svojim navijačima na Čairu, Radnički sada želi da taj trijumf kapitalizuje i pozitivnim rezultatom na gostujućem terenu. Trener Trajković očekuje veliku borbu na “Efbet areni”.

-Čeka nas jako tvrda utakmica, vrlo motivisan protivnik. Još i više motivisani moramo da budemo mi. Mislim da je pravo vreme da se donesu bodovi sa gostovanja. Našim navijačima, koji su nam dali veliku podršku na prethodnoj utakmici sigurno bi mnogo značilo da se vratimo sa tri boda. Radnik smo dosta skautirali. Znamo da njihov trener voli da igra iz zadnje linije, međutim, verovatno zbog terena koji to ne dozvoljava, igraju dosta direktniji fudbal u poslednjih nekoliko utakmica. Tako da smo se mi spremali i da izađemo visoko, ali i za srednji blok i nadam se da će sve ono što smo radili tokom protekle nedelje biti dovoljno da zabeležimo dobar rezultat. Oni su od početka sezone demonstrirali čvrstinu u igri, to pokazuje i broj postignutih i primljenih golova na njihovom kontu. Znaju da igraju na rezultat. Njihovih sedam bodova poštujemo, ali moramo da poštujemo i ime i veličinu našeg kluba i na utakmicama sa rivalima kao što je Radnik iz Surdulice mi moramo da idemo na tri boda.

Govorio je Trajković i o stilu igre koji gledaoci mogu očekivati na sutrašnjem meču:

-Što se tiče terena i uslova za igru, važno je da znamo šta spremamo, kad spremamo, ko je protivnik, kakvi su uslovi, ambijent... Možemo da pričamo o nekoj filozofiji igre, ali šta ako tereni to ne dozvoljavaju da se sprovede? Posebno će biti problem kada budemo ušli u novembar, decembar... Prinuđeni smo da se prilagođavamo situaciji. Ako će teren biti u onom stanju kakav je bio protiv TSC-a, verovatno će se igrati direktnije. Ponavljam, naš cilj u Surdulici nije da igramo lepršav fudbal, već da otuda donesemo bodove, zaključio je strateg Nišlija.

Kapiten ekipe, Aleksandar Pejović, osvrnuo se i na prethodne duele koje su ove dve ekipe odigrale u Super ligi:

-Očekuje nas teška utakmica, derbi južnog dela Srbije. Utakmice sa Radnikom prethodnih sezona uvek su donosile posebnu draž i od posebnog su značaja za oba tima. Neće biti lako prevashodno zbog terena, ali i načina igre Radnika. Moraćemo da odigramo dobru takmičarsku utakmicu, na rezultat. Lepote u igri ne verujem da će biti mnogo. Najbitnije je da donesemo tri boda, da potvrdimo pobedu nad IMT-om. Krajnje je vreme da krenemo u seriju dobrih rezultata, malo nam i raspored ide naruku u ova tri kola, tako da bismo sutrašnjom pobedom došli u poziciju da se vratimo u deo tabele gde mislim da zaslužujemo da budemo, ali to moramo da pokažemo na terenu.

Glavni arbiter na meču Radnik – Radnički biće Milan Ilić iz Ćuprije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)