ŠTA ĆE NA OVO REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ? Kasper Rud hvalio Alkaraza, želi da im pokvari planove na Ju-Es openu

Novosti online

25. 08. 2023. u 19:35

Poražen je Kasper Rud u finalu grend slema i od Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, te je možda i najkvalifikovaniji da govori o dvojici najboljih igrača današnjice.

ШТА ЋЕ НА ОВО РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ? Каспер Руд хвалио Алкараза, жели да им поквари планове на Ју-Ес опену

Tanjug/AP

Rud je analizirao igru Španca i Srbina. 

- Karlos i Novak igraju slično, obojica znaju sve udarce koji postoje, ali ima jedna stvar u kojoj se razlikuju. Alkaras igra nešto brže jer može još više da ubrza udarce, poručio je Norvežanin. 

Kasper Rud poražen je u finalu Ju-Es opena prošle godine od Alkaraza, a Novak ga je savladao na Rolan Garosu. Za sada je bez pobede protiv pomenutog dvojca. Novak ga je savladao pet puta, bez izgubljenog seta, Alkaraz tri puta. 

-Obojici je sjajno kretanje velika vrlina, sve udarce sjajno igraju, veoma je teško naći njihove slabosti. Obojica odlično igraju drop šot, Karlos možda češće igra forhend, a Novak se bolje brani iz bekhenda.

Iako svi žele da vide novi duel Srbina i Španca u jednom velikom finalu, na US openu, Rud ima drugačije planove.

- Svaki njihov dvoboj je poslastica za fanove. O njihovom rivalstvu će se pričati godinama, ali ja sam jedan od onih koji će pokušati da ih spreče da igraju jedan protiv drugoga na Flašingu, ističe Rud koji je u Đokovićevoj polovini žreba i mogao bi da ukrsti rekete sa njim u polufinalu ako pre toga savlada Holgera Runea.

Naravno, i pored ovakve želje, Kasper ne gubi smisao za realnost:

- Njih dvojica su glavni favoriti na US openu. Svi mi koji igramo želimo da se plasiramo u finale, ali oni su ti koji su mu mnogo bliži, dodaje Norvežanin. 

BONUS VIDEO „Jokićeva „stotka“: Koga Srbin juri po broju tripl-dablova  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom