ŠOK-MEČ! TSC i Partizan priredili spektakl na otvaranju Superlige Srbije u fudbalu (VIDEO)

Novosti online

29. 07. 2023. u 23:01 >> 23:01

Vicešampion Srbije i četvrti iz prošle sezone, TSC i Partizan, priredili su pravu poslasticu ljubiteljima fudbala na otvaranju novog šampionata Srbije, a konačan rezultat, remi - 3:3, lako je mogao da bude drugačiji, i na radost jednih, i na radost drugih. Jer, svega je bilo u ovom duelu, promašaja i pogodaka, uz tri penala, jedno isključenje i mnogo uzbuđenja, uključijući i postavljanje konačnog rezultata u šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

ШОК-МЕЧ! ТСЦ и Партизан приредили спектакл на отварању Суперлиге Србије у фудбалу (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

No, krenimo redom.


TSC je u ovaj duel ušao posle istorijske sezone, a željan dokazivanja pred nastupe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je Partizan bio pun nadanja da se ništa ružno iz minulog prvenstva neće ponoviti. To baš i nije bilo lako ostvariti, imajući u vidu da su se neki od najvažnijih igrača tek nedavno priključili prvom timu, pa se nisu ni uigrali kako bi to stručni štab i svi u klubu želeli. A upravo je to, "sklapanje kockica" koje je tek na početku, i uslovilo da Partizan deluje na samom početku kao bokser sa "staklenim nogama", jer ga je svaka dobra akcija rivala prilično uzdmrala.
A naročito kada bi ona dovela do toga da se mreža trese.


TSC je i poveo, i to fantastičim golom koji je sa distance postigao defanzivac Goran Antonić u 11. minutu. Da stvari po ekipu Igora Duljaja budu još gore, tim koji predvodi Žarko Lazetić je umalo poveo sa dva razlike u sledećem napadu, no propuštena ta šansa, Ćalušića, pa i dve naredne, kao da su bile uvod u prvu situaciju "kiksevi se ovde naplaćaju" - jer je evro-golom Bibrasa Natha Partizan izjednačio u 40. minutu.
I, nije na tome stao.


Samo dva minuta kasnije, Natho je s levog krila poslao nizak centaršut, Nemanja Nikolić lukavo raširio noge da lopta kroz njih prođe, time zbunuio odbranu rivala, a omogućio Kristijanu Beliću da izjednači.


Poluvreme se, međutim, nije završilo vođstvom Partizana, jer je Kanute skrivio penal, a Đakovac sa bele tačke matirao Stevanovića. Bio je to "tek" prvi od tri jedanaesterca u spektakularnom meču... Drugi je dosuđen kada je Partizan, koji se razigrao u drugom delu utakmice, iznudio najstrožu kaznu čim je u igru ušao Brazilac Mateus Saldanja. On je izvrsno dodavanje Meniga iskoristio da umakne odbrani, pa i golmanu Iliću, koji ga je faulirao, ali se odmah iskupio - odbranivši Nathu penal.


A nepunih 20 minuta kasnije, posle obostrano borbene igre na kojoj ne bi imali šta da zamere ni ljubitelji fudbala u najjačim evropskim ligama, desio se novi jedanaesterac i nova odbrana golmana. Ovoga puta je Danilo Pantić skrivio penal, a Stevanović ne samo da nije dozvolio da ga Đakovac opet savlada, već je izvrsnom paradom ulepšao tu odbranu.


I, nepuna dva minuta kasnije, umesto da bude "već viđenih" 3:2 za TSC, bilo je 2:3 za Partizan, jer je posle Pantićevog kornera s leve strane Saldanja postigao pogodak, našavši se na pravom mestu, na metar od gola domaćih koji su "zaboravili" na opasno pojačanje crno-belih.


Na tome se uzbuđenja nisu završila, jer je Saldanji u narednoj akciji nekoliko centimetara nedostajalo da vrhom kopačke, uz "špagu", sprovede u mrežu dodavanje Meniga. Uz to, u pet predviđenih minuta nadoknade vremena i TSC je davao sve od sebe da iznova postigne gol, da bi u toj nameri je i uspeo.
I to u šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

Tada je, naime, izveden korner (nedugo posle iskučenja Kalulua zbog drugog žutog kartona), a Nemanja Stojić je glavom matirao Stevanovića, stavivši tako tačku na neverovatnu utakmicu.

 

KRAJ! TSC - Partizan 3:3!

90+6 Gooool! TSC je izjednačio, Nemanja Stojić je strelac, glavom posle centaršuta Mirčeskog iz kornera! Kakav meč, šesti pogodak, novo izjednačenje!

90+5 - Aldo Kalulu dobija drugi žuti karton i, zbog faula s leđa, novi fudbaler Partizana je isključen!

90'+3 - Velika prilika za Partizan, ali Menig pomalo sebično šutira u izglednoj kontri, u kojoj su bila još četvorica njegovih saigrača.

88' - Pet minuta sudijske nadoknade vremena!

83' - Umalo 2:4! Menig se izvrsno probio po levoj strani, centrirao je oštro, a za nekoliko centimetara je zakasnio Mateus Saldanja!

82' - Ovako je Saldanja dao gol za vođstvo Partizana u Bačkoj Topoli:

 

80' - Kakva utakmica... Fantastično, nema šta.

79' - Gol za Partizan! Kakav meč, šta se ovo dešava... Mateus Saldanja posle kornera Danila Pantića s leve strane - našao se na pravom mestu, sa manje od metar je umanjuje u mrežu 23-godišnji Brazilac, za 2:3 na semaforu!

77' - Ovako je Stevanović sjajnom odbranom sačuvao gol crno-belih prilikom penala Đakovca:

 

76' - Novi neiskorišćeni jedanaesterac! Đakovac i Stevanović su opet bili oči u oči, kao na kraju prvog poluvremena, a fantastična odbrana Partizanovog golmana ostavila je 2:2 na semaforu! 

75' - Penal za TSC! Pantić je oborio rivala, čini se na ivici kaznenog prostora, ili izvan nje, ali VAR će odlučiti...

73' - Samed Baždar menja Kanutea. Partizan je na ovom meču "izgubio" zbog, nadamo se samo lakših povreda, i Belića i Kanutea, oba zadnja vezna igrača.

70' - Frank Kanute se žali na povredu. Već je jednog zadnjeg veznog, Kristijana Belića, morao zbog povrede da zameni Igor Duljaj, trener Partizana...

66' - Pokušava TSC da nađe adekvatan odgovor, njegov trener Žarko Lazetić je malo promenio formaciju, a i "naredio" agresivniji presing, pa i preostali segment meča - obećava uzbuđenja. A nije ih malo bilo u dosadašnjem toku utakmice. Ni najmanje.

61'- Definitivno bolji utisak ostavljaju crno-beli u drugom poluvremenu, naročito posle ulaska Saldanje. 

57' - Poništen gol Partizana! Posle centaršuta Natha sa leve strane, Šćekić je kod dalje, desne stative bio u nedozvoljenoj poziciji kada je glavom proigrao Markovića, čiji je pogodak stoga poništen.

 

55' - Bibras Natho nije iskoristio jedanaesterac! Ilić mu je uhvatio loptu koja je upućena u golmanovu desnu stranu! Ostaje 2:2, tek drugi put je Natho promašio penal otkako je došao u Partizan.

54' - Čim je ušao u igru (na Menigovu asistenciju) Saldanja je izgleda iznudio penal! Pregleda se snimak ovog kontakta Partizanovog pojačanja i golmana TSC-a.

52' - Peh za crno-bele. Belić se povredio, umesto njega ulazi Šćekić, ali to je samo jedna od tri izmene za kojima je posegnuo Igor Duljaj. Nikolića menja Brazilac Mateus Saldanja, a Aldo Kalulu menja Ksandera Severinu.

48' - Prvi je pripretio domaćin, Jovanović je oprobao šut, no loptu je poslao pokraj gola Partizana.

46' - Uz šest minuta zakašnjenja u odnosu na uobičajeni termin (tačno sat od početka meča), počeo je drugi deo utakmice. A drugo poluvreme je kasnilo jer se prvo "odužilo" zbog onog pregledanja snimka u završnici, kada je i dosuđen penal.

Evo i kako je došlo do penala "po završetku" prvog poluvremena, a i kako je to TSC drugi put zatresao mrežu crno-belih:

 

Kraj poluvremena. I to kakvog...

45'+5' - Gol! Đakovac sa bele tačke matira Stevanovića, TSC stiže do izjednačenja!

45' - Da, penal je! I sam sudija Mitić je išao da pogleda snimak... Penal za TSC!

45' - Meč je na kratko prekinuo sudija Milan Mitić, koji želi da VAR proveri da li je bilo faula od strane jednog igrača Partizana, Franka Kanutea, nad Petrom Stanićem. Interesantno, desilo se to koji sekund pre nego što je arbitar odsvirao kraj poluvremena.

43' - Evo i pogotka Partizana za preuzimanje vođstva:

 

42' - Goooool! Belić je doneo Partizanu 1:2! Nova greška igrača TSC-a na svojoj polovini omogućila je crno-belima brzu akciju po levom krilu, a posle centaršuta Natha (i lukavog propuštanja lopte kroz noge od strane Nemanje Nikolića), Kristijan Belić je matirao golmana domaćih, Ilića, za preokret.

41' - Evo kako je Partizan izjednačio:

 

40' - Gooool! Partizan je izjednačio, Kanute je odličnu partiju krunisao jednostavnim, pravovremenim dodavanjem za Bibrasa Natha, a ovaj prelepim, felširanim udarcem sa ivice kaznenog prostora doneo 1:1.

38' - Dobra prilika za Partizan! Severina je posle dobrih poteza na desnom krilu centrirao, lopta je došla do Natha, koji je šutirao nisko, a Nemanja Stojić, ispred svog golmana, Veljka Ilića, spasao TSC, skrenuvši loptu u korner. Taj udarac iz ugla nije bio opasan po domaćine, ali šut Natha i te kako jeste. Ostalo je, međutim, 1:0.

36' - Već nekoliko minuta domaćin "plete mrežu" oko gola Partizana. Kanute se pokazuje kao vrlo borben u veznom redu crno-belih, a i sa dobrim čuvanjem lopte i možda još boljim dodavanjem, no Natho i saigrači ne uspevaju da organizuju dovoljno brz odgovor na nalete rivala, koji vrlo brzo osvaja loptu i opet odlazi na suparničku polovinu terena.

31' - Interesantna situacija pred golom TSC-a. Natho je lukavo, lob-dodavanjem, hteo da proigra Nikolića, ali kako je golman domaćih bio brži, svi su pomislili "ništa od ove akcije Partizana, iako je dodavanje bilo vrlo lepo". Međutim, čuvar mreeže TSC-a, Ilić, napravio je grešku prilikom istrčavanjem i samo pukom srećom, što u njegovoj neposrednoj blizini u tom sekundu nije bio neki igrač Partizana, njegova mreža je ostala netaknuta jer je lako mogao neko da mu uzme "odbeglu" loptu i poravna rezultat.

29' - Josip Ćalušić, Splićanin koji je igrao i za mlađe kategorije zagrebačkog Dinama, a sada je član TSC-a, prvi je igrač sa žutim kartonom na ovom meču.

27' - Natho je solidno centrirao ka daljoj, desnoj stativi, tamo je Marković nadvisio svog čuvara i loptu glavom vratio u sredinu kaznenog prostora, u nadi da će proigrati nekog saigrača iz Partizana, ali je odbrana TSC-a tada intervenisala.

26' - Stanić je s leđa odgurno Partizanovog Nikolu Antića i crno-beli će iskosa s leve strane imati slobodan udarac kojim će moći da ubaci loptu u šesnaesterac rivala.

22' - TSC se povukao za nekih desetak metara od uobičajene pozicije svog "dvojnog bloka", a to dodatno otežava posao Partizanu da pronađe put do mreže domaćih...

19' - U ovih osam, skoro devet minuta od primljenog gola, crno-beli nijednom nisu ozbiljnije pripretili rivalu. A dok su mreže mirovale, delovalo je Partizan podjednako opasno kao njegov suparnik. Međutim, situacija se promenila kada se i rezultat promenio...

15' - Evo kako je TSC poveo protiv Partizana:

 

14' - Umalo 2:0! Grogiran je Partizan u ovim trenucima, nakon svoje prilično dobre igre. Gol koji su crno-beli primili ih je uzdrmao pa je, posle jednog dugačkog dodavanja umalo i Ćalušić zatresao mrežu Beograđana.

11' - Goool, TSC vodi! Goran Antonić, defanzivac domaćih, priključio se ofanzivnoj akciji saigrača, koji su ga proigrali s desnog krila "povratnom" loptom, a on ju je sjajnim udarcem poslao u dalji gornji ugao gola crno-belih!

9' - Odgovara i Partizan istom merom! Vrlo precizno je Kanute uputio dugačko, dijagonalno dodavanje za Meniga, koji je bio usamljen u napadu pa je šutirao, ne i dovoljno precizno da bi promenio rezultat.

7' - Još jedna lukava akcija domaćih, probali su dugačkim dodavanjem da prebace odbranu crno-belih i uposle Jovanovića, koji se za pola koraka našao u ofsajdu, pa je ta šansa propala.

5' - Nova opasnost po gol TSC-a, no delić sekunde pre šuta koji je lako mogao da promeni rezultat, pomoćni arbitar je signalizirao ofsajd, pa ostaje 0:0.

3' - Menig je odmah uzvratio, vrlo snažno je šutirao sa ivice peterca posle polu-kontre gostiju, a loptu poslao tik pokraj gola. Izborio je korner (mada su se domaćini bunili, tvrdeći da niko nije od njih nije dirao loptu) a posle ubacivanja sa strane, Kanute je probao makazice, ne i dovoljno precizno. Izuzetno uzbudljiv početak!

2' - Kakva drama pred Partizanovim golom na početku utakmice! Stevanović je najpre odbranio udarac sa distance, a onda Marković na gol-liniji intervenisao posle drugog šuta TSC-a. Furiozan početak domaćih.

Detalj pred početak utakmice TSC - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

1' - Počeo je meč!

20.58 - Igrači su izašli na teren!

20.56 - U prva dva meča Superlige, pobedili su domaćini - Čukariči - Radnički Niš 2:0, te Spartak Subotica - IMT 2:1.

20.55 - Tribine su pune, temperatura 28 steppeni, vlaga 39%, vetar tri metra u sekundi... sve je spremno za spektakl, duel vicešampiona Srbije i Partizana!

20.00 - Evo i sastava timova!

TSC: Ilić, Stojić, Ćalušić, Antonić, Stanić, Đakovac, Kuveljić, Cvetković, Petrović, Jovanović, Pantović.

Partizan: Stevanović, Ilić, Filipović, Antić, Marković, Natho, Kanute, Belić, Menig, Severina, Nikolić

Uoči meča

TSC je prošle sezone kao vicešampion Srbije izborio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a, pomalo neočekivano, Partizan je morao da se zadovolji "manjim evropskim zalogajem". Ipak, crno-beli bi da se brzo vrate na elitni nivo, kao na domaćoj sceni, tako i na međunarodnoj. I, nema bolje prilike za dokazivanje - od meča sa najprijatnijim iznenađenjem prošle sezone.

Strateg "parnog valjka" Igor Duljaj kaže da ekipa ne može da bude gora nego što je bila u minulom šampionatu, koji je okončala na četvrtom mestu.

- Ne možemo da budemo lošiji nego prošle sezone. Niko nije verovao da možemo da završimo četvrti, pa se to dogodilo. Snosim deo odgovornosti što se toga tiče - rekao je Duljaj, a preneo "Mocartsport".

Po mnogima je Partizan otpisan kada je trka za titulu u pitanju, ali 43-godinjši stručnjak ističe da to njemu i timu daje motiv.

- Nisam ja neki inadžija, ali može da probudi motiv kod igrača, navijača, da nas bude više, da budemo jači. Moje kućno vaspitanje mi govori da mora da se poštuje sportski rival, tako su nas učili u Partizanu. Uvek sam za to da ima što jačih timova u ligi, jer će to biti interesantno navijačima, a i dobro za srpski fudbal.

Dotakao se i prelaznog roka za koji smatra da je dobro odrađen.

- Došlo je dosta novih igrača. Klub je učinio sve da što pre dođu pojačanja. U poslednjih nekoliko godina nije bilo tako, da možemo da polemišemo samo u okviru jedne ideje: šta je najbolje za Partizan. Svi smo shvatili šta nam je potrebno, išli smo ka jednom cilju, da pojačanja dođu što pre.

Na sve rečeno je dodao da se svaki igrač pažljivo birao.

- Navijači žele da vide neke druge igrače, nešto novo, bolje. To je život. Danas je jedan trener tu, sutra je drugi. Tako je i kod igrača. Pažljivo smo pravili analize, tražili smo najbolje za Partizan. Birali koji je to profil zadnjeg veznog koji nam odgovara, kojeg krila, odbrane, napada.

Neki igrači su nedavno došli, pa im je potrebno još vreme da se uklope, ali Duljaj uverava da Paritzan ima dosta kvalitetnih fudbalera.

- Navijača Partizana pored rezultata interesuje i na koji način će tim da igra. Imamo dosta kvalitetnih igrača koji to mogu da ispune, samo što su neki došli kasnije, pa im je potrebno vremena, a to je nešto što ne možemo da kontrolišemo. Na priprema nismo briljirali, ali zvanične utakmice su nešto drugo. U subotu  ćemo videti kako sve to izgleda.

Ipak, pozicija štopera je nešto što bi moglo da zada brigu. Crno-beli trenutno imaju samo tri klasična centralna defanzivca - Svetozara Markovića, Sinišu Saničanina i Mihajla Ilića.

- U ovom trenutku imamo samo trojicu štopera, tako da nam je potrebno pojačanje. Imamo problem i sa krilima, jer se Jevremović povredio. Imamo i mladog Trifunovića, dosta puta je dobio šansu, pokazao ogroman potencijal, imaće minutažu.

Dotakao se i novih igrača Ksandera Severine, Alda Kalulua, Mateusa Saldanje, Aleksandra Jovanovića...

- Severina je počeo da trenira sa ekipom tek prošle nedelje. Ne može da izdrži u visokom ritmu 90 minuta. Kalulu isto tako. Kanute je tu više od tri nedelje. Sve je kako treba, osim golmana Jovanovića, koji je bolestan. Saldanja može da igra i špica i iza špica, mlad je, brz, voli da ima loptu kod sebe. Ne mogu samo da kažem kada će stići taj papir da bi bio u konkurenciji za sastav. Kalulu isto može da igra na svim napadačkim pozicijama.

Raspored nije baš bio idelan za Partizan na startu prvenstva, ekipu očekuju dva teška gostovanja TSC-u i Vojvodini.

- Rekao sam u klubu da će tako biti: prvo protiv TSC-a, pa sa Vojvodinom drugo kolo. Teško je igrati prvu utakmicu protiv vicešampiona, odličan je to tim, sa ambicioznim trenerom, koji voli da igra fudbal. Tamo je uvek bilo dosta golova. Ukoliko ne budemo imali podršku navijača, biće nam veoma teško. Po onom što sam video, ipak, znam da će ih u subotu biti u velikom broju. Pozivam ih da dođu, bez njih ne možemo da ostvarimo ono što želimo - zaključio je Duljaj.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović stigao na okupljanje reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana