NOVA TRAVA I U HUMSKOJ: Velika rekonstrukcija terena na stadionu Partizana

N. I.

20. 06. 2023. u 13:54

VELIKA radna akcija od juče u Humskoj 1. Na stadionu Partizana je počela zamena travnate podloge na glavnom terenu, pa će i fudbaleri crno-belih uskoro dobiti najmoderniju podlogu na koja će se, prema rečima stručnjaka, manje trošiti i potrajaće mnogo duže. Večiti rival s druge strane Topčiderskog brda je prvi počeo rekonstrukciju zbog učešća u Ligi šampiona, a ubrzo su mašine za zamenu trave stigle i u komšiluk.

НОВА ТРАВА И У ХУМСКОЈ: Велика реконструкција терена на стадиону Партизана

FOTO: FK Partizan

- Umesto trave, postavlja se busen trava uz hibridni dodatak "stičing". Radovi traju od 15. juna i do sada je skinuto oko 70 odsto trave i nadamo se da će u narednih nekoliko dana biti završena ta faza - kaže direktor Partizana za infrastrukturne poslove Nebojša Avramović.

Zatim je stiglo i objašnjenje, koja je razlika između trave koja je juče skinuta i nove podloge.

- Imali smo standardnu busen, prirodnu travu koja je postavljena na sloj peska. Sada dobijamo sličnu travu, ali hibridni teren. To znači da se na svaka dva puta dva centimetra radi takozvano pletanje ili gde mašina na svaka dva centimetra plete poluprepilenski deo koji je isto zelene boje da bi sama trava bila čvršća, da bi se manje trošila, da bi se manje odvajala, da bi se manje dizao busen. I to je tip travnate površine koji je najnoviji i koristi se na svim najmodernijim terenima - zaključio je Avramović.

Stižu i dresovi

PARTIZAN je posle nekoliko godina saradnje sa američkim proizvođačem opreme, odlučio da u sledećoj sezoni zaigra u novim, "Puma" dresovima. Direktor marketinga Dragan Velanac je odradio sjajan posao sa nemačkim proizvođačem, pa će crno-beli uskoro promovisati novi dres. Zanimljivo je da će jedna od rezervnih garnitura biti i u bordo-plavoj kombinaciji za koju su navijači posebno vezani, jer je ona bila i prva u istoriji Partizana.

Planirano je da radovi budu završeni do kraja jula, kada će teren u Humskoj dobiti novi sjaj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)