NA MUNDIJALU JE NOSIO ZASTAVU RUSIJE, A ONDA JE USLEDIO PAKAO: "Ako želite da znate gde sam nestao, eto vam odgovora..."

Novosti online

10. 03. 2023. u 15:55

NAKON što su ruski sportisti i Rusija kao država suspendovani iz svih međunarodnih takmičenja, posledice su počeli da osećaju i svi oni koji su na bilo koji način pružili podršku ovoj zemlji.

НА МУНДИЈАЛУ ЈЕ НОСИО ЗАСТАВУ РУСИЈЕ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ПАКАО: Ако желите да знате где сам нестао, ето вам одговора...

FOTO: Printskrin

Jedan od njih je Kamerunac Gael Ondoua koji je u fokus javnosti došao na Mundijalu u Kataru.

Naime, on je na kopačkama osim zastave svoje zemlje nosio i rusku, a FIFA tada nije pokrenula bilo kakav postupak protiv kamerunskog fudbalera.

Ipak, mesecima nakon završetka Svetskog prvenstva on plaća visoku cenu i veliko je pitanje u kom smeru će se odvijati njegova karijera.

Ovaj 27-godišnjak se požalio kako u njegovom klubu Hanoveru uopšte više ne računaju na njega zato što je podržao Rusiju tokom Mundijala.

- Klub više ne računa na mene. Bez obzira na to što sam igrao na Svetskom prvenstvu, bez obzira na suspenzije drugih igrača, bez obzira na to što defanzivci igraju u veznom redu. Bez obzira na niz poraza. Nema šansi da ću zaigrati do kraja sezone.

- Svi su videli šta se desilo na Svetskom prvenstvu. Svaka osoba treba uvek da govori istinu i drži svoj stav. Sada plaćam cenu zbog toga. Ako želite da znate gde sam nestao, eto vam odgovora.

- Napravio sam svoj izbor i idem do kraja. Znam da neće biti lako i da ne treba odustati bez obzira na okolnosti. Uvek treba da pokušavate.

KO JE GAEL ONDOUA?

Ondoua je rođen u Kamerunu, ali od devete godine živi u Rusiji. Ima državljanstvo obe zemlje. Jedno vreme je igrao i u Ukrajini za ekipu Zorje.

Član Hanovera je od leta 2021. godine, a interesantno da je ove sezone upisao svega dva nastupa, oba pre Svetskog prvenstva u Kataru.

Dok je trajao Mundijal Ukrajinci su tražili i suspenziju za kamerunskog vezistu, ali su iz FIFA objasnili da nema problema sa zastavom pošto je fudbaler odrastao u Rusiji.

- Obožavam Rusiju. Ovde sam došao kao mali dečak i postao čovek zahvaljujući Rusiji - rekao je Ondoua pre Mundijala. Ta rečenica ga je skupo koštala, barem u Hanoveru.

BONUS VIDEO: "STRAH JE ČUDO": Duljaj posle novog kiksa Partizana: Najgore je kad se izgubi samopouzdanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!