GOL-MAŠINA NE DA JE PRORADILA, NEGO... Dušan Vlahović 115 dana nije zatresao mrežu rivala Juventusa, a onda se razgorodio! (VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2023. u 21:27 >> 22:41

DUŠAN Vlahović je kao velika zvezda fudbala došao prošle zime iz Fiorentine u Juventus, kome ove sezone uopšte ne cvetaju ruže, ni rezultatske, a ni finansijske (usled uočenih malverzacija, oduzeto mu je 15 bodova). NA to, srpski as je dugo kubirio sa povredom, ali - vratio se. I to u svom stilu. Golovima.

ГОЛ-МАШИНА НЕ ДА ЈЕ ПРОРАДИЛА, НЕГО... Душан Влаховић 115 дана није затресао мрежу ривала Јувентуса, а онда се разгородио! (ВИДЕО)

FOTO: AP

Još od gradskog derbija, odigranog 15. oktobra 2022, Vlahović nije dao gol za Juve. Tada je postigao pobednosni, za "minimalac" protiv Torina, a onda je odigrao još samo dva meča do Mundijala, ostvarivši asistenciju u porazu od Benfike u Ligi šampiona (4:3).

Sa povredom i pet propuštenih utakmica Serije A otputovao je na Svetsko prvenstvo, a tamo zatresao mrežu Švajcarske, u porazu (2:3) kojim su "orlovi" ispali sa najveće fudbalske smotre.

Osam prvenstvenih utakmica zatim nije igrao u Italiji, pa dobijao šansu "po malo" - najpre 26 minuta u porazu grogirane "stare dame" od Monce (0:2), pa 62 minuta u pobedi nad Laciom (1:0), a onda je na red došao utorak, 7. februar 2023. 

Nakon što je prošlo 115 dana od Srbinovog poslednjeg prvenstvenog pogotka, na gostovanju 16-plasiranoj Salernitani Juventus je poveo u 25. minutu i to jer je Dušan Vlahović dao gol. I to iz penala:

Nedugo zatim, Vlahović je postao i asistent, a potom - i još jednom strelac.

Istina, u 45. minutu hteo je da on drugi uzastopni put zatrese mrežu, volej-udarcem je reagovao na jedan odbitak u suparničkom kaznenom prostoru, no to što loptu nije zakačio na način koji je priželjkivao - nije ispalo loše za Juventus.

Naime, ona je krenula ispred drugog Srbina na terenu, a Filip Kostić je to iskoristio da, brže od rivala, stigne do lopte i smesti je u gol Salernitane.

A samo što je počelo drugo poluvreme, Dušan Vlahović je opet matirao golmana domaćih, Očou.

Proigrao ga je u kontri Fađoli, a srpski centarfor iz punog trka, levicom doneo "tri razlike" klubu iz Torina.

Petnaest minuta kasnije, u 72., trener "stare dame" Masimilijano Alegri izvršio je dvostruku izmenu, a tada je teren napustio i Filip Kostić.

U 79. minutu je Alegri izveo iz igre i Vlahovića, koga je odmenio Kin, a rezultat je ostao nepromenjen do kraja utakmice - 0:3.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja