ABA LIGO, MORA LI BAŠ TAKO? Srpski klub ponižen, hrvatskom olakšan posao kao nikada pre u istoriji

Novosti online

07. 02. 2023. u 19:53

TREBA odati priznanje Borcu koji je protiv Cibone odigrao meč sa svega sedam igrača u sastavu. Zagrepčani su ikoristili dužinu klupe i došli do pobede sa 83:84 (27:21, 16:17, 15:23, 25:23).

АБА ЛИГО, МОРА ЛИ БАШ ТАКО? Српски клуб понижен, хрватском олакшан посао као никада пре у историји

FOTO: ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

Veliki problem imao je trener domaće ekipe Dejan Mijatović sa sastavom tima. Dobar deo igrača ima problem sa stomačnim virusom. Iz tabora kluba kraj Morave su tražili da se utakmica odloži. To je i urađeno, ali samo za 24 sata. Ovaj duel je prvobitno trebalo da bude odigran juče u 18 časova.

Od standardnih igrača za Borac su igrala dva Amerikanca Hanter Hejl i Diante Boldvin. Pored njih tu je bio i Miloš Glišić koji nije igrao nedeljama, dok su preostala četvorica bili klinci - Đorđe M. Ćurčić, Matija Milošević i Pavle Nikolić koji su 2005. godište, odnosno Đorđe V. Ćurčić (2004).

FOTO: ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

Gosti su bolje otvorili meč i brzo su stigli do +7 - 8:15. Ipak, borbeni Čačani su već do kraja prvog kvartala uspeli da preokrenu rezultat - 27:21.

Borac prednost nije ispuštao do sredine trećeg kvartala kada je Cibona ponovo prešla u vođstvo - 49:50. Do kraja meča viđena je velika borba i neizvesna završnica koja je bila za film. Glišić je pogodio neverovatnu trojku za 83:82 na 2,5 sekundi do kraja. Potom je nakon tajm-auta Josipa Sesara gostujući tim preko Svena Smajlagića došao do pobede. Uzeo je šut sa poludistance i pogodio.

Koliko je igrača falilo domaćem sastavu najbolji je pokazatelj da su Hejl i Glišić proveli svaki minut na parketu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Borna Kapusta koji je upisao 22 poena i 11 asistencija, pratio ga je Aleksandar Aranitović sa 14. Na drugoj strani najbolji je bio Hanter Hejl sa 29, dok je Diante Bodlvin brojao do 24.

Borac sada ima učinak 4-14, a Cibona 7-11.

 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JOŠ JEDAN NIKOLA U PLEJ-OFU: Jović i Majami srušili Čikago